Připravuje se IT test národa

10.04.2015 12:30

Jak je na tom s počítačovými dovednostmi si bude moci již od září do konce roku vyzkoušet každý zájemce. Sám pro sebe, anonymně, zato však s certifikátem s procentuálním vyjádřením úspěšnosti, který může případně pomoci i při hledání nového zaměstnání.

Připravuje se IT test národa
Foto: Dům zahraniční spolupráce
Popisek: Dům zahraniční spolupráce, ilustrační foto

Tento IT test národa v Česku pořádá Dům zahraniční spolupráce, což je přímo řízená organizace ministerstva školství, jako součást celoevropské kampaně e-Skills for Jobs 2015-2016. Jejím hlavním tématem je důležitost počítačových dovedností pro zaměstnatelnost a uplatnitelnost na trhu práce a cílem zvýšit zájem mladých lidí o studium IT a budoucí profesní uplatnění v této oblasti.

„Test IT dovedností pořádáme na národní úrovni již několik let. Dosud byl zaměřen především na mládež, zatímco tentokrát oslovíme i širokou veřejnost,“ říká Barbora Grečnerová z Domu zahraniční spolupráce. „Například testování v roce 2014, jehož se zúčastnilo téměř 14 000 mladých lidí, prokázalo, že žáci základních škol nejlépe ovládají e-mailovou komunikaci, užívání sociálních sítí a úpravy pravopisu v textových editorech. Naopak největší problém měli s vyhledáváním praktických informací na internetu. Studenti středních škol měli největší znalosti v oblasti bezpečný internet. Nízká úroveň znalostí se u této cílové skupiny projevila při práci s tabulkovými editory, tedy dovednosti, která je pro budoucí profesní uplatnění poměrně důležitá.“ 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…