Pro Českou poštu je bezpečnost jejích zaměstnanců a její zajištění dlouhodobou prioritou

03.11.2015 11:54

Reakce na text „Pošťáci se bojí o život“ v Lidových novinách z 2. 11. 2015

Pro Českou poštu je bezpečnost jejích zaměstnanců a její zajištění dlouhodobou prioritou
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V Lidových novinách byl otištěn text týkající se činností České pošty v oblasti převozu hotovosti a jejího zabezpečení.  Česká pošta s tvrzeními v tomto článku rozhodně nesouhlasí,  neboť  zabezpečuje svoz peněz tak,  jak je to v této oblasti naprosto standardní.

Zástupci odborových organizací jsou o používaných bezpečnostních technologiích průběžně informováni. V nedávné době proběhla dvě jednání, konkrétně 23. září a 26. října 2015. Na obou setkáních zástupci odborových organizací včetně pana Pohla a pana Prokopa potvrdili, že nastavená pravidla jsou v tomto čase dostatečná a zajistí řádný výkon dané činnosti.

Česká pošta využívá pro převozy své hotovosti služby dceřiné společnosti Česká pošta Security. Česká pošta vedle toho zajišťuje svozy peněz pro vybrané klienty.

Pro svozy vyšších částek hotovosti a cenin jsou využívána speciálně upravená pancéřová vozidla, která splňují všechny standardy pro speciální přepravu.  V určitých případech a do určitého limitu zajišťují přepravu i vybraní kmenoví zaměstnanci České pošty. Všichni zaměstnanci jsou  zaměstnavatelem vybaveni příslušnými ochrannými prostředky.

Pro Českou poštu je bezpečnost jejích zaměstnanců a její zajištění dlouhodobou prioritou. Z tohoto důvodu Česká pošta postupně přijímá jednotlivá opatření, která mají za cíl zvyšovat bezpečnost svých zaměstnanců. V oblasti převozu hotovostí jsou bezpečnostní opatření provázející tuto činnost nastavena minimálně obdobně, jako u soukromých specializovaných firem, a jsou aplikována ještě ve větší míře, než tomu bylo v minulosti.

  • Svozy peněz jsou nepřetržitě monitorovány v každý moment na své trase. Česká pošta má se svozovými vozidly neustálý kontakt.
  • Svozy peněz jsou standardně zabezpečeny tak, aby v případě odcizení byly ukradené peníze technicky znehodnoceny a nebylo možné je jakkoliv použít.
  • Technologie zabezpečení je ve všech oblastech na standardní či dokonce nadstandardní úrovni a podle trendů v této oblasti je neustále zdokonalována.

Konkrétní opatření však není možné právě s ohledem na bezpečnost našich zaměstnanců blíže specifikovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…