Pro svůj festival chtějí vybrat skauti peníze na internetu

04.11.2014 15:59

Obrok se stal za léta svého působení nedílnou součástí skautského dění v ČR. Jedenáct stovek skautů a skautek z celé České republiky se druhý červnový týden příštího roku sjede do sportovního areálu Vesec v Liberci. Čeká je navazování kontaktů, netradiční sporty, festivalová hudební scéna, workshopy, přednášky, velká hra, ale i pomoc v základních školách či neziskových organizacích. To vše nabídne od 10. do 14. června osmý ročník celostátního setkání starších skautů s názvem Obrok 2015.

Pro svůj festival chtějí vybrat skauti peníze na internetu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

„Jsme právě jeden rok od spuštění programu pro starší skauty a léto příštího roku 2015 bude vhodným okamžikem k ohlédnutí a zhodnocení toho, co se událo. Přicházíme s osvědčeným receptem na akci republikového věhlasu, nicméně opět okořeněnou dávkou novinek,“ říká ředitel Obroku 2015 Zbyněk Prokop. Oproti minulým ročníkům se akce „ze zelené louky“ stěhuje do moderního sportovního areálu v Liberci.

„V minulých letech se konal Obrok u vodního hradu Švihov, v Blansku, v pevnosti Josefov, ale nikdy jsme nebyli takto blízko krajského města a v takovém areálu,“ doplňuje Zbyněk Prokop.

Skauti jsou při financování svých akcích závislí na finančních zdrojích od svých partnerů. Poprvé skauti také vyzkouší financování pomocí crowdfundingového portálu HitHit. Pokud uspějí a získají potřebnou podporu od veřejnosti, podpoří je také Nadace Vodafone. „Festival si klade za cíl rozvoj komunitního života, navázání přátelství mezi lidmi stejného věku a to po celé ČR. Právě takové projekty mladých organizátorů v našem grantovém programu Vpohybu vítáme,“ říká ředitel Nadace Vodafone Ondřej Zapletal. „Za první tři dny jsme nasbírali přes 7 tisíc korun. Věříme, že to takto dobře půjde i dál,“ doplňuje ředitel komunikace Obroku Martin Štěrba a dodává, že skauti mají na získání potřebné částky 45 dní.

Obrok 2015 je určen pro skauty, kterým je mezi 15 a 25 lety, tedy pro skautské teenagery a vedoucí. „Festival pořádáme hlavně jako poděkování pro starší skauty, kteří každý týden pořádají výpravy s dětmi do přírody, učí je samostatnosti a připravují pro ně zajímavý program. Na vlastní program jim proto nezbývá příliš času,“ doplňuje Štěrba.

Akce má tradici od roku 2000 a od té doby se uskutečnilo již sedm ročníků a to pokaždé v jiné části České republiky, poslední ročník se uskutečnil v roce 2013 u Vodního hradu Švihov. Setkání pořádá Junák – svaz skautů a skautek ČR, který v současné době sdružuje více než 50 000 dětí a mladých lidí - je tak největší neziskovou organizací v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…