Pro zájemce o grant - vlastníky památkově významných objektů - připravil Magistrát semináře

11.09.2015 17:30

V rámci grantového řízení pro vlastníky památkově významných objektů pro rok 2016 vyhlášeného Hlavním městem Prahou platí novelizované „Zásady pro poskytování grantů hl. m. Prahy vlastníkům památkově významných objektů“.

Pro zájemce o grant - vlastníky památkově významných objektů - připravil Magistrát semináře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Magistrát hl. m. Prahy proto pořádá pro zájemce o grant semináře na téma „Jak podat žádost o grant vlastníkům památkově významných objektů v roce 2016“.
„Impulsem pro konání seminářů »Jak postupovat při žádostech o grant vlastníkům památkově významných objektů v roce 2016«se stala reflexe zkušeností z minulých let, kdy docházelo k faktickým chybám v žádostech, opožděným podáním a dalším nedostatkům. Ústředním smyslem plánovaných seminářů, 15. září a 5. října 2015, je snaha o maximální otevřenost a spolupráci s občany, předat jim klíčové informace, které potřebují znát: upozornit na zásady, termíny a seznámit je s aktuálními změnami. Nejlepším způsobem je pochopitelně praktická ukázka, kterou jsme do prezentací také zařadili,“ uvedl radní hl. m. Prahy Jan Wolf.

Nejdůležitější změny, které doznaly „Zásady pro poskytování grantů hl. m. Prahy vlastníkům památkově významných objektů“.

1) Novela zákona, která specifikuje podmínky pro žadatele o dotaci a následně i pro příjemce dotace.

2) Nařízení Komise (EU), jenž je vázáno na oblast podpory kultury a zachování kulturního dědictví při poskytování dotace v režimu blokové výjimky (jde o systém jednodušší než při poskytování dotace v režimu de minimis).

3) Došlo k zavedení elektronického formuláře žádosti o grant, který umožňuje následnou kontrolu a sám upozorní na chyby či nedostatky.

Cílem seminářů je především seznámit potenciální žadatele se:

1) Zásadami pro poskytování grantů vlastníkům významných objektů v roce 2016.

2) Vzorovou žádostí o tento grant hl. m. Prahy.

3) Časovým harmonogramem grantového řízení pro poskytování grantů v roce 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…