Probační a mediační služba: Alternativní trest je dobrá šance

21.02.2016 12:23

Nezisková organizace RUBIKON Centrum zahájila v rámci projektu Alternativa pro Romy kampaň, jejímž cílem je podpořit vykonavatelnost alternativních trestů u romských klientů Probační a mediační služby (PMS).

Probační a mediační služba: Alternativní trest je dobrá šance
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Součástí kampaně je krátký film „Alternativní trest je šance, jak zůstat na svobodě“. Své zkušenosti a názory v něm prezentují dva mladí muži s uloženým alternativním trestem a dva romští mentoři, kteří je v plnění podmínek trestu podporují.

„V kampani jsme zúročili mnohaletou zkušenost z realizace služby Romský mentoring, s jejíž přípravou nám pomáhali jak probační pracovníci, sociální kurátoři a romští mentoři, tak jejich klienti,“ říká koordinátor projektu Marek Demner. „Chceme přesvědčit Romy, kterým byl uložen alternativní trest, aby kontaktovali místní středisko PMS, aby se nebáli komunikovat s probačními pracovníky a nevyhýbali se výkonu alternativního trestu.“

Na video, šířené zejména prostřednictvím Romea.cz a sociálních sítí, navazují tištěné letáky, které RUBIKON Centrum ve spolupráci s PMS distribuuje do všech soudních okresů České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…