Probační a mediační služba: Odstartovaly projekty Křehká šance II a Na správnou cestu II

23.05.2016 10:19

V květnu začala realizace projektů Křehká šance II a Na správnou cestu II, jež navazují na stejnojmenné projekty Probační a mediační služby z minulých let.

Probační a mediační služba: Odstartovaly projekty Křehká šance II a Na správnou cestu II
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Projekt Na správnou cestu II se zabývá rozvojem inovativních způsobů řešení kriminality mládeže. Projekt rozšíří činnost týmů pro mládež ve stávajících čtyřech soudních okresech ČR a implementuje jejich praxi do dalších šesti nově vybraných soudních okresů. Projekt dále předá zaměstnancům PMS know-how v oblasti provádění rodinných skupinových konferencí a tím rozšíří jejich praxi do všech soudních okresů ČR. V rámci aktivity projektu nazvané „Proti násilí“ budou vyškoleni lektoři programu pro mladistvé pachatele násilných provinění. Projekt bude nově upraven tak, aby mohl být použit i při práci s dospělými pachateli násilné trestné činnosti ve věku blízkém mladistvým.

Projekt Křehká šance II pak rozvine dosavadní praxi Komisí pro podmíněné propuštění, rozšíří ji do dalších devíti věznic v České republice a prováže jejich činnost s nově zaváděnými programy – specifickým programem pro pachatele a rozvojem spolupráce regionu a věznice v oblasti zacházení s vězněnými pachateli a jejich přípravy na propuštění. Projekt zavede dva nové restorativní programy a zpracuje návrh systémových změn v oblasti podmíněného propuštění v České republice včetně návrhů legislativních opatření.

Více informací o projektech je možné nalézt zde a zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …