Probační a mediační služba: Zahájení činnosti odborné diskusní platformy

09.04.2018 15:22

Probační a mediační služba (PMS) ve spolupráci s Vězeňskou službou ČR v rámci realizace projektu Křehká šance II zahájila dne 5. 4. 2018 činnost odborné diskusní platformy, která sdruží zástupce justičních složek působících v oblasti podmíněného propuštění - soud, státní zastupitelství, věznice, PMS a dalších odborníků na tuto oblast.

Probační a mediační služba: Zahájení činnosti odborné diskusní platformy
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

latformy se také účastní zástupci akademické půdy, kriminologové, výzkumníci, zástupci legislativního odboru Ministerstva Spravedlnosti a odboru trestní politiky, vězenství, probace a mediace a další.

Cílem platformy je otevřít odbornou diskusi nad tématem stávající podoby rozhodování v žádostech o podmíněné propuštění a možnostech jeho zlepšení. V rámci platformy je záměrem rovněž společně diskutovat problematiku přípravy odsouzených na možnost podmíněného propuštění, definovat aktuální problémy podmíněného propuštění a připravit návrh na jejich řešení prostřednictvím možných legislativních a nelegislativních opatření. Vládou schválená Koncepce rozvoje probace a mediace do roku 2025 deklaruje záměr zohlednit již více jak 8 letou praktickou zkušenost z činnosti Komisí při podmíněné propuštění ve vybraných věznicích a navrhnout podobu jejich implementace do široké praxe. Tento záměr je rovněž v souladu s deklarovanými záměry obsaženými v Koncepci vězeňství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec