Prodej ČEZ v Polsku zaznamenal rekordní nárůst elektřiny i plynu

02.06.2016 12:08

Společnost ČEZ TRADE Polska získala pro letošek 547 nových firemních zákazníků, čímž se celkový objem prodané elektřiny vyšplhal na 1,9 TWh. Prodej plynu koncovým klientům zahájený v závěru roku 2015 zaznamenal taktéž úspěch v podobě 60 GWh.

Prodej ČEZ v Polsku zaznamenal rekordní nárůst elektřiny i plynu
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Největší nárůst prodané elektřiny jsme zaznamenali v segmentu středních podnikatelů, a to ve výši 0,55 TWh. Současně si držíme velké zákazníky tím, že jim poskytujeme kompletní servis,“ vysvětluje Witold Pawlowski, ředitel ČEZ TRADE Polska.

Od května funguje na polském trhu společnost ČEZ ESCO Polska, která stejně jako její česká sestra nabízí firmám, obcím i veřejným institucím kromě optimalizace energií také širokou škálu energetických služeb, od instalace a provozu kogeneračních jednotek nebo fotovoltaických elektráren až po energetické audity či poradenství. „Společnost ČEZ ESCO Polska vznikla v reakci na rostoucí poptávku po komplexních službách v oblasti energetické účinnosti ze strany polských zákazníků a my jsme schopni jim je na základě zkušeností z Česka nabídnout v té nejvyšší kvalitě,“ uvádí Marek Duda, generální ředitel ČEZ ESCO Polska.

Společnost ČEZ slaví letos deset let působení na polském trhu. Kromě prodeje elektřiny, plynu a nabídky dalších služeb koncovým zákazníkům zde vyvíjí také tradingové aktivity, úspěšně obchoduje s vedlejšími energetickými produkty. Provozuje taktéž uhelné elektrárny o celkovém výkonu téměř 680 MW vyrábějící elektřinu i teplo a dlouhodobě se angažuje v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

„Všechny naše aktivity během těch deseti let zajistily Skupině ČEZ silnou, stabilní a důvěryhodnou pozici na polském energetickém trhu. Každý nový úspěch je pro nás velkou motivací a závazkem do budoucna,“ doplňuje šéfka ČEZu v Polsku Bohdana Horáčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…