Prodejem pozemků ve skladovém areálu získal ÚZSVM téměř 18,5 milionu

28.10.2019 20:51

Město Frenštát pod Radhoštěm odkoupilo od novojičínského pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových dva pozemky v bývalém areálu civilní obrany ve Frenštátě pod Radhoštěm o celkové výměře cca 41 000 m2, za které zaplatilo 18 430 000 korun.

Prodejem pozemků ve skladovém areálu získal ÚZSVM téměř 18,5 milionu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky tvoří jeden funkční celek s nemovitými věcmi ve vlastnictví města – jedná se o deset pozemků s budovami sloužícími jako sklady a dílny a jeden pozemek, na němž je umístěna požární nádrž. Na větším z obou pozemků se nacházejí veškeré obslužné a manipulační plochy v areálu včetně komunikací, ve kterých jsou uloženy inženýrské sítě.

Odkoupením pozemků tak město Frenštát pod Radhoštěm získalo přístup a příjezd ke svým nemovitostem, čímž došlo k vytvoření lepších podmínek pro provoz a užívání celého areálu.

Pozemky se nacházejí na území stanoveného dobývacího prostoru Trojanovice. Společnost OKD a.s. jako správce dobývacího prostoru uplatnila v souladu s platnou legislativou v roce 2003 své zákonné předkupní právo, později však svůj zájem o odkoupení pozemků přehodnotila a v roce 2011 se svého předkupního práva vzdala.

Pozemky získal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových po zrušeném Okresním úřadu Nový Jičín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…