Profi Credit: Češi si nejčastěji půjčují peníze ve čtvrtek, a to hned po probuzení

26.02.2014 11:13

Většina Čechů si bere půjčku v polovině týdne. Čtvrtina klientů (25 %) si o spotřebitelský úvěr zažádá ve čtvrtek, druhým nejoblíbenějším dnem je pak středa (23 %). Nejmenší zájem mají lidé o půjčky v pátek. Vyplývá to ze statistik společnosti PROFI CREDIT.

Profi Credit: Češi si nejčastěji půjčují peníze ve čtvrtek, a to hned po probuzení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční ozdoba

„Zajímavé je, že třetina klientů (32 %) si o úvěr zažádá hned po probuzení, už v osm hodin ráno. Většinu žádostí o úvěr vyřizujeme v dopoledních hodinách, odpoledne už zájem o úvěry upadá“ říká marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Šmakal. Měsícem půjček je pak jednoznačně prosinec, následuje listopad. To samozřejmě souvisí s blížícími se Vánocemi. Nejmenší zájem o půjčky mají lidé v lednu. Na začátku roku ale eviduje PROFI CREDIT nejvíce žádostí o odklad půjčky. „Je to dáno především tím, že si lidé berou úvěry v předvánočním období, nakoupí dárky a v lednu či únoru zjistí, že Ježíšek byl štědřejší, než být měl,“ říká Ondřej Šmakal.

Půjčkám vládnou muži a Býci

Co se týče pohlaví, tak muži předběhli v posledních letech v půjčování peněz ženy. U PROFI CREDITu je poměr muži a ženy 57 % ku 43 %. Průměrný věk žadatele o půjčku je 39 let. Z hlediska znamení jsou nejvášnivějšími žadateli o půjčku Býci, nejméně úvěrů si berou Váhy. Zeměpisně vládne úvěrům Moravskoslezský kraj. Ze severu Moravy je každý sedmý klient společnosti PROFI CREDIT. Nejméně půjčkám holdují lidé na Vysočině. Průměrně si lidé půjčují 43 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…