Program Ford Army pomohl prvnímu těžce postiženému válečnému veteránovi

22.10.2016 20:42

Před několika dny proběhlo v Pardubicích ve společnosti AUTO IN slavnostní předání speciálně upraveného vozu rodině těžce postiženého válečného veterána rotmistra Josefa Bělohlávka, který se po autonehodě během výkonu služby potýká s trvalými následky svého zranění. Předání upraveného vozu se zúčastnil plukovník gšt. Eduard Stehlík, ředitel odboru pro válečné veterány a vojáci 43. výsadkového praporu v Chrudimi.

Program Ford Army pomohl prvnímu těžce postiženému válečnému veteránovi
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Rotmistr Josef Bělohlávek sloužil jako výsadkář a velitel čety u 43. výsadkového praporu v Chrudimi a zúčastnil se tří zahraničních misí, jedné v Kosovu a dvou v Afghánistánu. Před třemi lety po těžké autonehodě vojenského vozidla při přesunu na vojenské cvičení utrpěl těžká zranění a je trvale upoután na vozík a odkázán na pomoc svých nejbližších.

Díky programu Ford Army, který je společným projektem českého Fordu a Ministerstva obrany ČR, který válečným veteránům, vojákům v činné službě, vojenským důchodcům a příslušníkům aktivní zálohy nabízí mimo jiné zajímavé slevy při nákupu nového vozu značky Ford.

Program Ford Army funguje

„Ukázalo se, že tento program opravdu funguje,“ řekl během předávání vozu ředitel odboru pro válečné veterány plukovník gšt. Eduard Stehlík. „Jakmile jsme český Ford oslovili, okamžitě zareagovali a nabídli rotmistru Bělohlávkovi ty nejlepší podmínky a předali celou záležitost dealerovi nejblíže jeho bydlišti, tedy společnosti AUTO IN v Pardubicích, který pak dodal samotný vůz a zorganizoval i potřebné úpravy.“

Úpravy minibusu Ford Tourneo Custom v nejvyšší výbavě Titanium a dodatečné úpravy pro přepravu rotmistra Josefa Bělohlávka spočívají především v domontování zadní elektricky ovládané sklopné plošiny, díky které se vozík i se svým pasažérem za několik okamžiků bezpečně dostane na palubu vozu. Navíc je automobil vybaven i malým elektrickým jeřábkem, který vozíčkáři umožní přesunout se z vozíku na sedadlo spolujezdce během několika minut.

„Věříme, že nový Ford udělá svému majiteli a jeho rodině dobrou službu, a že mu alespoň trochu pomůže ulehčit jeho těžkou situaci,“ konstatoval při slavnostním předání vozu Jan Laube, generální ředitel českého Fordu a dodal, že za svou společnost může slíbit, že i nadále hodlá v rámci programu Ford Army pomáhat lidem, jako je rotmistr Bělohlávek.

  • Databázi benefitů pro válečné veterány najdete zde.

Četař Josef Bělohlávek sloužil jako výsadkář u 43. výsadkového praporu v Chrudimi (třetí zleva)

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…