Program Maminka vítězí, VoZP je k těhotným a novorozencům nejštědřejší

16.03.2016 10:50

Nejvyšší příspěvky ze všech celostátně působících zdravotních pojišťoven pro nastávající maminky a miminka do 6 měsíců poskytuje Vojenská zdravotní pojišťovna ve svém programu prevence s názvem Maminka.

Program Maminka vítězí, VoZP je k těhotným a novorozencům nejštědřejší
Foto: red
Popisek: Vojenská zdravotní pojišťovna

Vyplývá to z čerstvého průzkumu serveru o zdraví a zdravém životním stylu 120na80.cz. Maximální výše příspěvků pro těhotné a čerstvé maminky je u VoZP 1 800 Korun.

Navíc není čerpání příspěvků podmíněno vlastnictvím jakékoli karty nebo členstvím ve věrnostním klubu. Nárok na ně má každá žena a každý novorozenec, kteří jsou našimi pojištěnci. Zkrátka další pádný důvod, proč být klientem VoZP. Ale pozor, na přihlášení je v aktuálním přestupním termínu čas jen do konce března. Elektronickou přihlášku najdete zde.

Maminka může u VoZP v těhotenství a v době po porodu vyčerpat celkem 1 800 korun na nejrůznějších příspěvcích s širokou škálou využití. Osmisetkorunový příspěvek pro těhotné lze využít například na cvičení nebo předporodní kurz nebo z něj lze hradit screening v prvním trimestru těhotenství.

Dalších 800 korun může maminka vyčerpat na každé narozené dítě v době šesti měsíců od narození, a to například na pomůcky pro kojení, ohřívačku či sterilizátor, ale i na monitor dechu miminka či nejrůznější pomůcky pro novorozence a kojence (teploměr, polohovací polštář, váha, odsávačka hlenů). K tomu všemu si ještě těhotná žena může vyčerpat bonus 200 korun na vitaminy. Ani to však zdaleka není všechno. VoZP má také velice pestrý preventivní program určený dětem, z něhož mohou rodiče také vybírat. Infornace o všech programech prevence naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…