Prohlášení Klubu hnutí ANO 2011 k dění na pražském magistrátu

23.10.2015 15:49

Prohlášení Klubu hnutí ANO 2011 k 10. jednání ZHMP

Prohlášení Klubu hnutí ANO 2011 k dění na pražském magistrátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhý den sněmu ANO se nesl ve znamení voleb a hlavně focení se s předsedou Babišem. Kdo s ním nemá snímek na památku, jakoby nebyl...

Klub hnutí ANO 2011 ZHMP tímto prohlašuje, že včerejší 10. jednání ZHMP a jeho nečekaný průběh považuje za velmi nešťastné. Odvolání radního Michala Haška vnímáme jako akt zhrzeného koaličního partnera a vyřizování osobních účtů, jelikož z profesního hlediska radní Hašek nepochybil. Toto bylo ostatně dokázáno jen pár hodin před hlasováním o odvolání, kdy radní Hašek seznámil celé zastupitelstvo s výsledky své dosavadní práce a naplňováním programového prohlášení. To samé učinili i radní Radek Lacko a Libor Hadrava, náměstkyně Eva Kislingerová a primátorka Adriana Krnáčová. Zastupitelstvo a tedy i zastupitelé Trojkoalice následně všechny zprávy o činnostech odsouhlasili.

Trojkoalice nikdy nevystoupila s kritikou činnosti žádného z představitelů Rady, kteří byli zvoleni za hnutí ANO 2011. Klub Trojkoalice také ignoroval všechna usnesení zastupitelského klubu hnutí ANO 2011 se žádostmi o personální změnu na pozici náměstka primátorky, se kterými opakovaně zástupci klubu vystupovali na koaličních jednáních.

Matěj Stropnický svými opakovanými chybami, nenaplňováním časových harmonogramů, neschopností řádné komunikace, osobními útoky na členy hnutí ANO 2011 skrz média a přenášením osobních sporů na úroveň města takřka ochromil působení celé Rady a znemožnil efektivní spolupráci.

Hnutí ANO 2011 dbá zejména na plnění programového prohlášení a dobro občanů hlavního města. Proto také apelujeme na koaliční partnery, aby tato situace byla vyřešena co nejdříve.

hnutí ANO 2011, Praha, magistrát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…