Prohlášení MPO ke spekulacím nad zpoplatněním Wi-Fi

13.04.2015 11:27

Vzhledem ke skutečnosti, jak významná část trhu vysokokapacitního přístupu k internetu v ČR je realizována prostřednictvím využívání tzv. volných kmitočtových pásem, je diskuse o dalším vývoji na této části trhu velmi důležitá a současně společensky a politicky velmi citlivá, a proto si MPO zadalo vypracování nezávislého externího stanoviska.

Prohlášení MPO ke spekulacím nad zpoplatněním Wi-Fi
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Výstupem by měla být analýza tzv. volných kmitočtových pásem s cílem zmapovat současnou situaci v ČR a porovnat údaje o národní alokaci radiokomunikačních služeb, o jejich využití (aplikacích) a o příslušném režimu autorizace s ostatními evropskými zeměmi. Tato analýza bude sloužit jako podklad pro strategické rozhodování MPO v této oblasti.

Navzdory mediálně prezentovaným informacím platí, že zpoplatnění Wi-Fi MPO nikdy neplánovalo a ani v budoucnu neplánuje, což opakovaně v minulých týdnech osobně deklaroval i pan ministr Mládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…