Prohlášení MZV ČR k výsledkům prezidentských voleb v USA

09.11.2016 12:31

Ministerstvo zahraničních věcí ČR blahopřeje Donaldu Trumpovi ke zvolení do úřadu prezidenta Spojených států amerických.

Prohlášení MZV ČR k výsledkům prezidentských voleb v USA
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

MZV ČR volby považuje za demokratické a jejich výsledek za nezpochybnitelný. ČR a USA spojuje dlouhodobé přátelství a partnerství. USA jsou pro ČR, kde žije největší česká komunita v zahraničí a která představuje největší trh pro naše exportéry mimo EU.

S USA trvale sdílíme společné hodnoty, jako je svoboda, demokracie a respekt k lidským právům. MZV ČR je připraveno s novou administrativou pokračovat v těsné spolupráci, jak na bilaterální, tak i na multilaterální úrovni a pevně věří, že ČR a USA budou v duchu strategického partnerství pokračovat v dialogu o významných tématech, jakými jsou český příspěvek v boji proti mezinárodnímu terorismu, naše zastupování USA v Sýrii a naše závazky jako člena NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…