Prohlášení Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

10.06.2016 21:45

Na posledním zasedání Rady 12. května 2016 se členové Rady vlády pro nestátní neziskové organizace (jejímž předsedou je ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier) dohodli, že o jednom z usnesení budou hlasovat dodatečně per rollam. Tak také v minulých dnech učinili a prohlášení většinou svých hlasů přijali.

Prohlášení Rady vlády pro nestátní neziskové organizace
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Text prohlášení:
"Rada vlády pro nestátní neziskové organizace považuje za nevhodné, aby představitelé státní moci vydávali neodůvodněná kritická stanoviska k práci nestátních neziskových organizací v České republice. Řada těchto organizací vykonává prospěšné aktivity a služby, které jsou využívány nejen občany a institucemi, ale  i veřejnou správou ku prospěchu země. Taková prohlášení vyvolávají nespravedlivou nedůvěru veřejnosti k neziskovém sektoru jako celku. Apelujeme na představitele státní moci, aby jako veřejné osobnosti vždy pečlivě uvážili a doložili  svá tvrzení, a to jak v případě kritiky, tak i pochvaly vybrané nestátní neziskové organizace. "

JUDr. Hana Frištenská
tajemnice Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…