Projekt Slovácké tržnice získává konkrétní obrysy

13.11.2014 15:35

Středeční podvečer patřil v uherskohradišťském Office centru SYNOT projektu Slovácké tržnice. Nad navrženými plány a vizualizacemi se zde sešli architekt, zástupci investora a veřejnost.

Projekt Slovácké tržnice získává konkrétní obrysy
Foto: Synot
Popisek: Projekt Slovácké tržnice získává konkrétní obrysy.

 „Setkání s veřejností jsme se rozhodli zorganizovat především z toho důvodu, abychom zjistili, jaké představy mají o tržnici případní prodejci či zákazníci ze Slovácka. Objekt totiž bude sloužit především jim, proto jsou pro nás jejich názory, nápady a postřehy klíčové,“ uvedla Jitka Langerová, výkonný ředitelka společnosti SYNOT REAL ESTATE.

Setkání se zúčastnila řada drobných živnostníků, kteří projevili zájem mít v objektu tržnice své stánky. A nabízený sortiment byl pestrý – jednalo se o prodej ryb, pekárnu, vinotéku, regionální pivovar, dále například prodej čokolády, kávy, koření nebo uzenin, zdravou výživu, ovčí sýry a řadu dalších.

„Tržnice nabízí několik desítek variabilních prodejních ploch. Bude záviset na samotných nájemcích, kolik prostoru budou pro své stánky potřebovat a kolik konkrétních prodejních míst výsledně vznikne. Navíc budou k dispozici i venkovní prodejní plochy, u nichž počítáme se sezónním prodejem – bude se jednat převážně o ovoce, zeleninu, povidla, med a podobně,“ uvedl architekt Radovan Valenta, který čerpal inspiraci také v zahraničí, a doplnil: „Chceme, aby se zde všichni cítili příjemně. Vnitřní prostory tržnice proto budou v létě větrané, v zimě pak mírně vytápěné. Každé prodejní místo pak samozřejmě bude mít k dispozici připojení k elektřině i vodě a odpady.“

Setkání přineslo řadu zajímavých podnětů. Prodejci by si například v objektu přáli zřídit také místo pro posezení, kde by zákazníci mohli některé zakoupené výrobky přímo konzumovat, případně zřídit poblíž objektu zastávku MHD.

„Objekt Slovácké tržnice má za úkol především podpořit místní drobné živnostníky a jejich tradiční produkty. Také proto je plánováno, že minimálně v prvním roce budou mít nájemci prostor nižší, startovací nájmy.

Určitě počítáme s tím, že podobné setkání v následujících měsících zopakujeme a budeme se bavit o konkrétnějších podmínkách,“ dodal Miroslav Valenta, spoluzakladatel skupiny SYNOT.

Slovácká tržnice, která si vyžádá více než dvaceti milionovou investici, se bude nacházet v areálu uherskohradišťských Kasáren, v objektu bývalé Konírny. Skupina SYNOT, která je vlastníkem objektu, dlouhodobě zvažovala možnosti jejího využití, kdy velmi úzce spolupracovala s veřejností.

Mezi navrhovanými variantami byla například studentská kavárna s diskotékou. Nicméně veřejnost se nakonec prostřednictvím sociálních sítí jednoznačně shodla na tom, že nejvhodnějším využitím bude právě tržnice, o kterou mají zájem jak prodejci, tak budoucí zákazníci, kteří získají možnost nakoupení kvalitních, tradičních tuzemských produktů.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…