Projekt WICOMT naučil výzkumníky novým metodám tvůrčí práce

12.06.2015 21:33

Projekt Wireless communication teams (WICOMT) podpořený z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) pomohl odborně připravit výzkumníky pro práci v oddělení mikrovlnných technologií a oddělení bezdrátových technologií působících v rámci Centra senzorických, informačních a komunikačních systémů (SIX).

Projekt WICOMT naučil výzkumníky novým metodám tvůrčí práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Projekt Vysokého učení technického v Brně za více než 33 milionů korun probíhal od 1. března 2011 do konce května 2013 a přinesl mnoho cenných výsledků.

Klíčovou roli při vzdělávání výzkumných pracovníků sehráli zahraniční supervizoři, kteří svým aktivním působením v týmech přenesli kulturu tvůrčí práce uznávaných zahraničních univerzit na týmy připravované pro práci v Centru SIX. Díky svým širokým mezinárodním kontaktům se jim také podařilo zlepšit zapojení týmů do mezinárodních výzkumných aktivit.

Díky projektu se rovněž zvýšila multidisciplinarita výzkumných týmů, a to prostřednictvím zaměstnávání nových kolegů se zajímavým odborným zaměřením a rozvíjením nových témat, která s sebou přivezli zahraniční supervizoři (například terahertzové technologie, subjektivní hodnocení přenášené informace, eco-engineering). V neposlední řadě se zintenzivnila i spolupráce se soukromou sférou.

Více informací o projektu WICOMT najdete na http://www.radio.feec.vutbr.cz/wicomt/.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…