Projekty ROP Jihozápad zhlédnou i v Sušici

14.05.2014 17:35

Od pátku (16. května) bude v Muzeu Šumavy Sušice k vidění výstava projektů podpořených z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad (ROP Jihozápad). Výstava, kterou pořádá Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad, se do západočeského města přesouvá z Nemocnice Strakonice.

Projekty ROP Jihozápad zhlédnou i v Sušici
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„Návštěvníci Muzea Šumavy budou moci zhlédnout devět oboustranných panelů, na kterých jsou představeny projekty z Jihočeského a Plzeňského kraje, mezi nimiž je právě i projekt Muzeum Šumavy Sušice – přístavba, nástavba a stavební úpravy. Na jednom panelu jsou pak obecné informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Jihozápad,“ řekla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Michaela Šímová. Veřejnost se tak bude moci seznámit například s vybudováním domova poklidného stáří Vejprnice, s přestupním autobusovým - železničním terminálem Konstantinovy Lázně, vybudováním silnice III. třídy v úseku Oselce – Chanovice, dále s revitalizací objektů Synagogy a Ateliéru Egona Schieleho v Českém Krumlově, rekonstrukcí českobudějovické letní plovárny, s modernizací železničních vozidel pro Jihočeský kraj a dalšími projekty.

Sušice je pátým místem v rámci Plzeňského a Jihočeského kraje, kde je výstava k vidění. „Po Stříbře, Jindřichově Hradci, Strakonicích a Českých Budějovicích, kam se přesunula na jeden v rámci oslav Dne Evropy s ROP Jihozápad, dále poputuje do Plzně a do Hluboké nad Vltavou, kde 27. června skončí.

HARMONOGRAM PUTOVNÍ VÝSTAVY PROJEKTŮ ROP 2014 (4. 4. – 27. 6.)

pátek 4. 4. – pátek 18. 4.
Stříbro – Městský úřad Stříbro (vstupní hala)

pátek 18. 4. – pátek 2. 5.
Jindřichův Hradec – městské kulturní středisko Střelnice (předsálí)

pátek 2. 5. – pátek 16. 5.
Strakonice – Nemocnice Strakonice (hala v novém centrálním pavilonu)

V pátek 9. 5. byla výstava na jeden den převezena do Českých Budějovic na Lannovu třídu, kde Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad pořádal oslavu Dne Evropy.

pátek 16. 5. – pátek 30. 5.
Sušice – Muzeum Šumavy

pátek 30. 5. – pátek 13. 6.
Plzeň – Techmania Science center

pátek 13. 6. – pátek 27. 6.
Hluboká nad Vltavou – ZOO Ohrada (terárium)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …