Provoz na rožnovské lokálce bude bezpečnější a plynulejší

30.04.2015 19:40

Správa železniční dopravní cesty dnes slavnostně zahájila zkušební provoz nových železničních přejezdů na jednokolejné trati z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm. Rekonstrukcí prošlo celkem pět křížení železnice se silničními komunikacemi.

Provoz na rožnovské lokálce bude bezpečnější a plynulejší
Foto: Wikipedia, Peter L. Svendsen
Popisek: Plně zabezpečený železniční přejezd

„Mezi nejčastější příčiny smrtelných nehod na železnici stále patří nekázeň řidičů či chodců na železničních přejezdech. V rámci péče o železniční infrastrukturu proto klademe důraz na modernizaci právě těchto důležitých zařízení. Nové železniční přejezdy rožnovské lokálky zvýší nejen bezpečnost na této více než stoleté trati, ale také plynulost železničního a silničního provozu,“ prohlásil generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Před zahájením výstavby byla pětice železničních přejezdů zabezpečena pouze výstražnými kříži a traťová rychlost se vzhledem k špatným rozhledovým poměrům pohybovala kolem 40 km/h. Projekt umožnil tuto rychlost navýšit na 60 km/h a v budoucnu až na 85 km/h. Všechny železniční přejezdy opatřili stavbaři novým světelným zabezpečovacím zařízením. V některých případech také rekonstruovali železniční svršek či spodek nebo přejezdovou konstrukci.

Celkové náklady stavby s názvem Železniční přejezdy na trati Valašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm činí 67 103 153 Kč bez DPH. Investorem je Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Projekt je v rámci Operačního programu Doprava spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti, a to ve výši 43 440 059 Kč. Národní financování projektu zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury. Zhotovitelem stavby je společnost Signalbau.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…