Prozkoumejte lidské tělo na výstavě Body The Exhibition, vezměte i děti. Zajímavosti vám prozradí medici

28.04.2017 10:40

Prozkoumejte lidské tělo na výstavě Body The Exhibition a vezměte s sebou i své děti. Vyškolení medici vás provedou výstavou a k běžnému výkladu přidají i spoustu zajímavostí.

Prozkoumejte lidské tělo na výstavě Body The Exhibition, vezměte i děti. Zajímavosti vám prozradí medici
Foto: JVS GROUP
Popisek: Prozkoumejte lidské tělo na výstavě Body The Exhibition.

Věděli jste že: Nejsilnější sval lidského těla je žvýkací – dokáže vyvinout sílu, která se rovná až stem kilogramům. Ve srovnání s krokodýlím stiskem je však desetkrát slabší. V těle je tolik tepen, žil a vlásečnic, že by natažené za sebe obkroužily naši planetu dvakrát. Pokud by všechny svaly v lidském těle pracovaly společně, dokázaly by zvednout až 10 tun.

Výstava Body The Exhibitionse nachází na Výstavišti Praha Holešovice a je rozdělena do 12 tematických galerií, které představují jednotlivé funkční skupiny v lidském těle. Návštěvníci tak uvidí stovky exponátů jednotlivých orgánů nebo částí těla. Nejnázornější jsou celotělové exponáty, kterých je na výstavě přes dvacet.

„Chceme ukázat lidské tělo, které je nádherné a složité zároveň. Pro dospělé je to stejně objevná cesta jako pro děti. Málokdo z nás laiků si dokáže představit, jak lidské tělo do detailů funguje, jak je vše uspořádáno a propojeno. Medici, kteří jsou připraveni v každé galerii, malým i velkým návštěvníkům vše vysvětlí a doplní mnoho souvislostí“ popisuje tisková mluvčí výstavy.

K výjimečným exponátům patří takzvaný RedMan – průhledná postava ukazující spletitou síť cév. Jsou na něm vypreparované všechny žíly a cévy lidského těla. Výstava se věnuje také lidskému zdraví a především prevenci. Návštěvníci uvidí, jak vypadají plíce kuřáka v porovnání s plícemi nekuřáka, játra napadená rakovinou či ledviny s ledvinovými kameny.

„Vidět fungování lidského těla takhle zblízka může přispět ke zdravému životnímu stylu. Pohled na černé plíce kuřáka může děti motivovat k tomu, aby s kouřením vůbec nezačínaly“ doplňuje tisková mluvčí.

Připravena je i interaktivní zóna, v níž si návštěvníci procvičí poskytnutí první pomoci, dozví se, jak postupovat při autonehodě nebo si mohou zkusit nahmatat na modelu ženských ňader rakovinový nádor.

Výstava je obohacující pro všechny – pro rodiny s dětmi, pro sportovce a fitness nadšence, stejně tak pro studenty základních i středních škol, kteří mají lidské tělo přímo v osnovách hodin přírodopisu a biologie.

Výstava Body The Exhibition je otevřena každý den včetně svátků od 9 do 20 hod a potrvá do 30. června.

Vstupenky se dají koupit buď u pokladny přímo na místě, nebo v předprodeji.

Více informací na www.bodyexhibition.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec