Průmysl do nového roku vstoupil v dobré kondici

15.03.2016 18:08

Český průmysl v lednu letošního roku opět potvrdil, že je tahounem ekonomiky. Průmyslová produkce totiž meziročně vzrostla o jedno procento, po očištění od vlivu počtu pracovních dnů dokonce o 3,5 procenta.

Průmysl do nového roku vstoupil v dobré kondici
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

„Průmysl vstoupil do nového roku v dobré kondici a předpokládáme, že tento trend bude pokračovat i v příštích měsících,“ uvedl viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Radek Špicar. Současně ale dodává: „Tak vysokého růstu jako v loňském roce letos s největší pravděpodobností už dosahovat nebude.“

K  růstu tradičně přispěla největším dílem výroba aut, která v lednu vzrostla meziročně o 10,7 procenta. Produkce kovových konstrukcí a kovodělných výrobků byla vyšší o 4,8 procenta a výroba pryžových a plastových výrobků o 5,9 procenta.

Na druhé straně se v porovnání se stejným obdobím minulého roku snížila produkce v odvětvích výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu, a to o šest procent. Výroba chemických látek a chemických přípravků spadla o 13,9 procenta a o více než deset procent klesla i produkce základních kovů stejně jako hutní zpracování kovů a slévárenství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…