Průzkum: Pokles koruny vůči euru a dolaru má u Čechů vliv na dovolenou

31.03.2015 9:16

Nejoblíbenější destinací Čechů v létě 2015 bude stále Chorvatsko, kam se chystá v létě vycestovat 20 % Čechů. Polovina respondentů zároveň přiznala vliv poklesu koruny vůči euru a USD na jejich dovolenou, ale jenom pětina z nich plánuje jistá opatření - nejčastěji snížení útraty na místě (8 %).

Průzkum: Pokles koruny vůči euru a dolaru má u Čechů vliv na dovolenou
Foto: Studio Lodička
Popisek: Chorvatsko, ilustrační foto

Z aktuálního výzkumu, který realizovala agentura IBRS, vyplynulo, že pro českou rodinu je stále nejatraktivnější destinací letní dovolené Chorvatsko, kam se chystá na prázdniny celých 20 procent dotázaných.

Dalšími populárními zeměmi jsou Itálie, Řecko a Slovensko.

Celkem 65 % Čechů se chystá využít služeb cestovní kanceláře, z nichž nejvíce uvažují o nákupu zájezdu Last minute (60 % z těch, kteří využijí služeb cestovní kanceláře).

Na to, zda bude mít na dovolenou vliv pokles koruny vůči Euru a USD, odpověděla polovina dotázaných, že aspoň částečný vliv tato skutečnost mít bude, ale jenom jedna pětina z nich plánuje jistá opatření.

Nejčastěji se budou čeští turisté snažit utrácet méně financí na místě (8 %), budou hledat levnější způsob dopravy (4 %), nebo si zajistí méně komfortní ubytování (4 %) a 3 % českých rodin zamýšlí, že si v důsledku šetření poveze část potravin z domova.

Otázky byly položeny na reprezentativním vzorku 300 respondentů z celé republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…