Průzkum Regus: Štěstí je hnací silou podnikání (obzvláště pro generace X a Y1)

10.06.2013 14:25

V České republice se ale rovnováhu mezi pracovním a osobním životem nalézt nedaří

Průzkum Regus: Štěstí je hnací silou podnikání (obzvláště pro generace X a Y1)
Foto: Regus
Popisek: Regus

Podle Indexu rovnováhy mezi pracovním a osobním životem společnosti Regus, který byl dnes zveřejněn, se rovnováha pracovníků mezi jejich pracovním a osobním životem v České republice na rozdíl od jiných zemí světa ubírá nesprávným směrem. A pokud v ČR podnikáte, poměr mezi prací a volným časem se ještě zhoršuje. To je však v rozporu s globálními zjištěními, podle kterých se situace podnikatelů v této oblasti zlepšuje.

Studie publikovaná již druhým rokem společností Regus, globálním poskytovatelem pracovišť, je založena na názorech 26 000 profesionálů ve více než 90 zemích. 

Méně se daří zvládnout rovnováhu mezi pracovním a osobním životem - možná navzdory obecným předpokladům - starší generaci. Mladší pracovníky (84 %) baví práce více než poválečné ročníky (54 %) a jsou také spokojenější s úrovní vlastní produktivity (80 % oproti 65 %).

Klíčové poznatky:

• Česká republika získala v Indexu rovnováhy mezi pracovním a osobním životem pro rok 2013 společnost Regus 117 bodů
• Celosvětový průměr je 120 bodů
• Čeští podnikatelé dosáhli 102 bodů
• Respondenti ze skupiny poválečných ročníků v ČR získali 89 bodů.

Rudd Doggen, regionální ředitel pro střední a východní Evropu ve společnosti Regus k tomu říká: „Zaměstnanci, kteří jsou v práci šťastní, vykazují vyšší produktivitu a nižší pravděpodobnost odchodu z firmy. Pracovní trh se zlepšuje, a proto si podniky začínají uvědomovat, že k najmutí a udržení talentovaných zaměstnanců je třeba se zaměřit na rozšiřování možností flexibilní práce, mezi které patří možnost výběru pracovní lokality. A v současnosti už k tomu dochází – sledujeme, jak naši síť lokálních center každý den využívá spousta lidí, kteří mají možnost pracovat flexibilně."

„Tento trend lze sledovat u mladších pracovníků, kteří necítí takovou loajalitu vůči zaměstnavateli, jako tomu bylo dříve. Je třeba dát jim příležitost pracovat takovým způsobem, který jim vyhovuje, než je nutit dělat věci podle svého. Rovnováha mezi pracovním a osobním životem se u nich nachází na vrcholu jejich životního žebříčku. Technicky zdatná generace vnímá práci především jako činnost, ne jako místo, kam se chodí,“ dodává Rudd Doggen.

Průzkum společnosti Regus z loňského roku na toto téma ukázal, že na celém světě si 72 % odborných pracovníků myslí, že flexibilní práce zvýší jejich produktivitu.

O společnosti Regus

Regus je největším světovým poskytovatelem flexibilních pracovišť s produkty a službami od plně vybavených kanceláří až po profesionální jednací místnosti, obchodní salonky a největší světovou sítí videokomunikačních studií. Regus umožňuje lidem pracovat jejich způsobem, ať už z domova, na cestách nebo z kanceláře. Klienti jako Google, GlaxoSmithKline a Nokia se připojili k tisícům rostoucích malých a středních firem, které těží z outsourcingu svých kanceláří a pracovišť prostřednictvím společnosti Regus, která jim umožňuje zaměřit se na hlavní předmět podnikání.

Více než 1 300 000 klientů denně využívá zařízení Regus umístěných v 1 500 lokalitách v 600 městech, v 99 zemích, které umožňují jednotlivcům a společnostem pracovat kdekoliv, jakkoliv a kdykoliv chtějí. Společnost Regus byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze cenných papírů London Stock Exchange. V České republice se nachází pět center společnosti Regus – čtyři v Praze a jedno v Brně. Více informací o společnosti lze nalézt na www.regus.cz.

Předchozí tiskové zprávy, obrázky, obecná fakta a čísla naleznete na našem Tiskovém centru: www.regus.presscentre.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…