Průzkum VMware: prioritou je automatizace, roste i zájem o obnovu po havárii

03.08.2014 13:16

Společnost VMware, globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, dnes oznámila, že 60 procent firem působících v České republice se aktivně zabývá otázkami z oblasti end user computingu, jako je například mobilita zaměstnanců či využívání soukromých zařízení k pracovním účelům (BYOD).

Průzkum VMware: prioritou je automatizace, roste i zájem o obnovu po havárii
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Vyplývá to z výsledků průzkumu, který proběhl v květnu 2014 v rámci konference VMware vForum v Praze mezi téměř 300 zástupci firem.

„Pokud firmy přistupují k otázkám end-user computingu strategicky, může jim přinést obrovské výhody – zvýšení výkonnosti a efektivity, spokojenější a motivovanější zaměstnance a zvýšení konkurenceschopnosti,“ řekl Michal Stachník, country manager pro Českou republiku a Slovensko ve společnosti VMware. „Je povzbudivé vidět, že české firmy začínají aktivně řešit i éru mobility a cloudu, tedy umožnění přístupu zaměstnancům odkudkoli a z jakéhokoli zařízení prostřednictvím kompletního řešení, které je přehledné, bezpečné a cenově výhodné,“ doplňuje Stachník.

Podle průzkumu se firmy zajímají i o další trendy z oblasti IT. Celá třetina (33 %) firem v České republice plánuje v tomto či příštím roce zásadní změnu svého datového centra spočívající například ve virtualizaci aplikací, automatizaci cloudu nebo zavedení softwarově definovaného datového centra.

Prioritou je automatizace, roste i zájem o obnovu po havárii

Studie dále nastínila IT priority jednotlivých společností. Nejdůležitějším tématem z pohledu firem je správa a automatizace IT infrastruktury, za prioritu ji považuje 70 procent dotázaných, což je dokonce o 12 procent více než v loňském roce. Následuje snaha o úspory nákladů (56 procent) a zajištění obnovy v případě havárie (53 procent), kde je patrný nejvýraznější nárůst za posledních 12 měsíců – v loňském roce ji za prioritu považovalo pouze 35 procent dotázaných. Dalšími důležitými tématy jsou pro firmy virtualizace desktopů (39 procent) nebo business continuity (33 procent).

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 5,21 miliardy USD v roce 2013 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.

O průzkumu

Výsledky vyplývají z průzkumu provedeného v květnu tohoto roku na konferenci VMware vForum konané v Praze. Své odpovědi zde poskytlo 292 zástupců privátních firem a institucí veřejné správy všech velikostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…