Průzkum hodnotil české ministry školství. Chládek drží prim

11.03.2015 14:16

Z patnácti ministrů školství, mládeže a tělovýchovy vlád České republiky zastával, dle názoru největšího počtu domácí populace, nejlépe svoji funkci stávající ministr školství Marcel Chládek. Ukázal to exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který postupně hodnotí všechny ministry českých vlád.

Průzkum hodnotil české ministry školství. Chládek drží prim
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Marcela Chládka považuje z plejády patnácti ministrů školství českých vlád za nejlepšího 11,2% dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace. Marcel Chládek je velice výraznou osobností vlády premiére Bohuslava Sobotky, který v čele resortu, který trpí velice častým střídáním ministrů, otevře řadu kontroverzních témat a přináší řešení, s nimiž se v mnoha případech ztotožňuje velká část veřejnosti.

Není bez zajímavosti, že druhou nejlépe hodnocenou osobností je bývalý ministr školství a stávající předseda ODS Petr Fiala, který stál v čele tohoto resortu v letech 2012-2013 ve vládě premiéra Petra Nečase. Názor, že právě Petr Fiala byl nejlepším ministrem školství, mládeže a tělovýchovy sdílí 9,3% dotázaných.

Nejdéle stála včele resortu exministryně Petra Buzková (2002-2006), která ovšem přečkala tři premiéry, Vladimíra Špidlu, Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka. Petra Buzková se umístila na místě třetím, a to se ziskem 8,6% hlasů.

Absolutně nejhůře dopadla bývalá ministryně školství, mládeže a tělovýchovy vlád Mirka Topolánka a Jana Fischera, která stála v čele resortu v letech 2006-2007 a 2009-2010 Miroslava Kopicová. Ta získala pouze 0,1% hlasů.

Stávající ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek je pak přínosem pro resort školství v souhrnu pro 40,4% dotázaných.

Jak ukázaly již realizované průzkumy, nejlepším premiérem českých vlád byl dle největšího počtu dotázaných Miloš Zeman a nejlepším ministrem financí Andrej Babiš. Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 11. – 18. února 2015 na vybrané skupině 4.912 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-70 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 23.551 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…