Průzkum mBank: Studenti chtějí účty zadarmo a fungující internetové bankovnictví

19.11.2013 9:00

Za nejcennější vlastnost svého bankovního účtu považuje 61 % českých studentů vedení účtu zdarma. Naopak nejvíce je na bankovních účtech rozčilují nedostatečné funkce v internetovém bankovnictví. Jako problematické hodnotí své internetové bankovnictví 60 % studentů.

Průzkum mBank: Studenti chtějí účty zadarmo a fungující internetové bankovnictví
Foto: red
Popisek: mBank

Mezi další nejčastěji zmiňované nevýhody patří vysoké úroky při přečerpání účtu – to uvádí 21 % respondentů – a dále nutnost opakovaně předkládat potvrzení o studiu, které vadí 19,8 % studentů. Vyplynulo to z průzkumu, který mBank zveřejnila u příležitosti Mezinárodního dne studentstva.

Pokud jde o potřebu bankovních poboček, 67% uvádí, že v bankovní pobočce nebyli více než rok.

„Největším problém studentských účtů spočívá v tom, že výhodné podmínky platí jen po dobu studia. Pro studenty je dnes lepším řešením založit si běžný účet, který je zdarma napořád,“ komentuje výsledky průzkumu Roman Truhlář, generální ředitel mBank pro ČR a SR. „Na začátku února příštího roku navíc v mBank plánujeme spuštění nového internetového bankovnictví, které bude patřit k tomu nejlepšímu, co lze v současném on-line bankovnictví ve světě dostat. Právě studenti jsou k novinkám a inovacím velmi otevření a proto si troufám tvrdit, že o novou mBank bude mezi studenty zájem,“ dodává Roman Truhlář.

Průzkum proběhl mezi studenty vysokých a vyšších odborných škol metodou uzavřených otázek v období od 17. do 29. září. Zúčastnilo se ho 126 respondentů.

mBank je největší internetovou bankou v České republice. Na českém trhu si banka získala přízeň více než 470 000 zákazníků, kterým většinu služeb poskytuje zdarma. Mezi produkty mBank patří kromě osobních a spořicích účtů také kreditní karty, spotřebitelské půjčky a hypoteční úvěry.

mBank v České republice působí jako obchodní divize polské finanční instituce BRE Bank S.A., která je členem skupiny Commerzbank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…