První Debatu vítězů přinese Česká televize už v sobotu

26.10.2013 9:44

Půl hodiny před uzavřením volebních místností odstartuje v České televizi speciální vysílání, které bude přinášet aktuální informace o výsledcích předčasných voleb. Jako první zprostředkuje Česká televize voličům už v sobotu večer také debatu lídrů nově zvolených stran. Hostem nedělních Otázek Václava Moravce pak bude prezident České republiky Miloš Zeman.

První Debatu vítězů přinese Česká televize už v sobotu
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Česká televize věnovala předvolebnímu klání ve svých pořadech doposud nejucelenější prostor. Sobotní vysílání na něj naváže volebním studiem, ve kterém budou moci diváci po celou dobu vysílání sledovat online sčítání hlasů doplněné o další analýzy, komentáře a výzkumy chování a očekávání voličů,“ říká ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal a dodává: „Vrcholem vysílání pak bude Debata vítězů, tedy první povolební diskuse představitelů stran, které ve volbách uspěly. Václav Moravec tak s lídry už v sobotu večer zhodnotí výsledky voleb, možnosti koalic a programové shody.“

Studio volby 2013, jehož moderování se tradičně ujmou Marcela Augustová a Václav Moravec, bude po celý den přinášet také postřehy českých i zahraničních osobností, mimo jiné předsedy slovenské vlády Roberta Fica. Vysílání doplní Daniela Písařovicová a Jakub Železný živými vstupy s dalšími hosty: bývalým ústavním soudcem Vojenem Güttlerem, vedoucím kanceláře Poslanecké sněmovny Petrem Kynštetrem a předsedou Senátu Milanem Štěchem.

Po Debatě vítězů, kterou Česká televize uvede v hlavním vysílacím čase na ČT24 i na svém prvním programu, bude volební studio pokračovat představením výsledků dalších exkluzivních výzkumů provedených vzápětí po sečtení hlasů.

Na sobotní volební vysílání v neděli navážou Otázky Václava Moravce. Jejich hlavním hostem bude prezident České republiky Miloš Zeman. V druhé hodině pak Václav Moravec povede diskusi s místopředsedy stran, které uspěly v předčasných volbách.

Už dnes přinese Česká televize poslední debatu představitelů všech kandidujících subjektů, které se opakovaně účastnily krajských předvolebních debat České televize. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…