První čerpací stanice CNG na dálnici D5 v Králové Dvoře

02.09.2013 10:15

VEMEX s.r.o., LUKOIL Czech Republic s.r.o. a GASCONTROL, společnost s r.o. pokračují ve výstavbě plnicích stanic CNG pro veřejnost v síti čerpacích stanic LUKOIL. Stávající nabídku klasických pohonných hmot tak rozšiřuje o tuto alternativu, šetrnou k životnímu prostředí a podstatně snižující provozní náklady v dopravě.

První čerpací stanice CNG na dálnici D5 v Králové Dvoře
Foto: VEMEX
Popisek: První čerpací stanice CNG na dálnici D5 v Králové Dvoře

Dne 2. 9. 2013 bylo otevřeno plnící zařízení CNG na čerpací stanici LUKOIL v Králově Dvoře -Počaply, Pod Dálnicí 326.  Plnící zařízení CNG je vybaveno švýcarským bezmazným kompresorem GREENFIELD typu DM o výkonu 85 m3/hod, tlak 300 kPa/270 kPa s tlakovým zásobníkem 1680 litrů. Výdejní stojan od společnosti ADAST Adamov – jednohadicový s koncovkou NGV-1 pistolového typu. Při výstupním tlaku max. 300 bar stanice dokáže obsloužit až 10 vozů za hodinu. Způsob platby - hotovost nebo platební karty. Prodejní cena CNG – 26,00 Kč/kg,otevírací doba – non stop.

Vybudování plnícího samoobslužného místa na čerpací stanici LUKOIL Czech Republic s.r.o.  v Králově Dvoře - Počaply je již čtvrtým projektem v řadě, v rámci spolupráce společností VEMEX, GASCONTROL a LUKOIL.  

CNG, stlačený zemní plyn, je čisté palivo s minimálním dopadem na životní prostředí. Plynárenská společnost VEMEX tak pokračuje ve svém úsilí aktivně podporovat zemní plyn jako alternativu klasických paliv a jako ekologické palivo budoucnosti.

Spolupráce společností VEMEX, LUKOIL, GASCONTROL vychází z Memoranda o spolupráci, uzavřeného dne 20. 5. 2011. Význam spolupráce je maximální rozšíření stanic na CNG v ČR. První 3 stanice byly postaveny v Ostravě, Opavě a Olomouci s cílem pomoci vylepšit životní prostředí.

Společnosti LUKOIL Czech Republic s.r.o.

LUKOIL je jednou z předních světových vertikálně integrovaných ropných a plynárenských společností. V současné době má v ČR 41 stanic.

Společnosti VEMEX

Společnost VEMEX působí na českém trhu se zemním plynem od roku 2006 a patří svým podílem k největším alternativním dodavatelům zemního plynu, především velkým a středním odběratelům. Svůj první plnící stojan na CNG realizovala v roce 2010 v areálu firmy GASCONTROL v Havířově – Suché.

V současnosti jsou vybudovány CNG stanice v Ostravě – Muglinov, Olomouci – Hodolany a Opavě – Jaktaři.

Malé odběratele a domácnosti má ve své péči dceřiná firma VEMEX Energie a.s., která se zabývá prodejem zemního plynu i elektrické energie.

Působení na slovenském trhu zabezpečuje dceřiná společnost VEMEX Energo s.r.o., sídlící v Bratislavě.

Společnosti GASCONTROL

Firma GASCONTROL, společnost s r.o., která je lídrem skupiny GASCONTROL GROUP, působí v odvětví energetiky od června 1992. Specializuje se na výzkum, výrobu a montáž plynárenských a jiných energetických zařízení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…