První čtvrtletí roku 2017 přineslo opět nárůst návštěvnosti Libereckého kraje

17.05.2017 10:20

Zimní sezóna byla pro Liberecký kraj úspěšná, což dokazují statistiky 1. čtvrtletí 2017. Návštěvnost hromadných ubytovacích zařízení Libereckého kraje se meziročně navýšila o téměř jednu čtvrtinu, když do kraje zavítalo a v některém z místních ubytovacích zařízení přenocovalo celkem 221 423 turistů.

První čtvrtletí roku 2017 přineslo opět nárůst návštěvnosti Libereckého kraje
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Ačkoliv celkový počet návštěvníků vzrostl také ve všech ostatních krajích České republiky, nárůst v Libereckém kraji byl jednoznačně nejvyšší. Podíl na uvedeném výsledku měli především domácí hosté, jejichž počet meziročně vzrostl o 26,7 %. Neméně významně však také vzrostla návštěvnost zahraničních hostů, a to o 19,2 %.

„Je vidět, že Liberecký kraj je žádoucím „lyžařským regionem". Díky vynikajícím sněhovým podmínkám byly Jizerské hory, Krkonoše i Lužické hory doslova v obležení po celou sezónu,“ říká Květa Vinklátová, radní pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Mezi návštěvníky Libereckého kraje v 1. čtvrtletí roku 2017 převažují hosté z České republiky – ve sledovaném období ze 74,4 % (164 793 hostů). Největší část zahraničních návštěvníků tvořili turisté z Německa (51,0 % zahraničních turistů) a oproti prvním třem měsícům předchozího roku jich do kraje zavítalo o 13,7 % více. Zájem polských turistů reprezentovalo 15 033 návštěvníků (meziročně dokonce o 37,7 % více). Srovnatelný byl pak počet hostů z Nizozemska (2 293 osob, meziročně o 5,9 % více) a ze Slovenska (2 151 osob, meziročně o 6,9 % více). Kromě počtu hostů se navýšil i počet přenocování a to 20% více.

„Těší nás, že tyto trhy nadále rostou. Naše marketingové aktivity zaměřujeme právě na tyto vybrané trhy a je vidět, že je po nás neustále poptávka. Uspořádali jsme několik prezentací na veletrzích a akcích cestovního ruchu a hodláme v tom pokračovat,“ dodává Vinklátová.

Z pohledu ostatních regionů České republiky zavítalo ve sledovaném období nejvíce turistů tradičně do Hlavního města Prahy. Druhým nejnavštěvovanějším regionem byl kraj Královéhradecký a třetím Jihomoravský. Liberecký kraj v tomto srovnání obsadil čtvrtou nejvyšší příčku a na republikové návštěvnosti se podílel 6,1 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…