První školní den prožilo v Praze 2 přes 500 prvňáčků

08.09.2014 10:10

Poprvé do školních lavic usedlo včera v Praze 2 více než 500 prvňáčků, což je rekordní počet. Řada z nich měla zážitek z prvního školního dne spojen s návštěvou některého z radních městské části Praha 2.

První školní den prožilo v Praze 2 přes 500 prvňáčků
Foto: mam
Popisek: 1.9.2014, ZŠ Londýnská - starostka Jana Černochová

Starostka Jana Černochová zavítala 1. září 2014 do základní školy Vratislavova a poté přivítala prvňáčky v ZŠ Londýnská. Její zástupkyně pro oblast školství, mládeže a volnočasových aktivit Jana Duchková popřála hodně úspěchů novým žáčkům v ZŠ Botičská. Místostarosta Václav Vondrášek přišel pozdravit školáčky do základní školy Sázavská, ve stejnou dobu navštívila dvě první a jednu přípravnou třídu v základní škole Na Smetance zástupkyně starostky Kateřina Jechová. Místostarosta Otto Schwarz se vypravil do základní školy Jana Masaryka, zastupitel Michal Uhl popřál hodně úspěchů žáčkům v ZŠ Kladská. Vedoucí odboru školství ÚMČ Praha 2 Zuzana Folprechtová pozdravila děti v základní škole ve Slovenské ulici.

Na území Prahy 2 působí 10 základních škol zřizovaných městskou částí Praha 2. Vloni v nich přivítali 447 prvňáčků. I mateřské školky zřizované MČ Praha 2 jsou plné nových dětí - letos je ve školkách zapsáno 341 nováčků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…