První víkend Lipno Sport Festu lákal na sportovní hvězdy i zábavu

17.08.2015 11:57

Vyjížďky s nejlepším cyklistou paralympijské historie Jiřím Ježkem, výběh ke Stezce korunami stromů s olympijskou vítězkou Kateřinou Neumannovou, basketbal s legendární trojskokankou Šárkou Kašpárkovu, nebo plavecké závody s paralympionikem Arnym Petráčkem. To vše a mnoho dalšího nabídl hned první víkend Lipno Sport Festu, který přilákal stovky návštěvníků.

První víkend Lipno Sport Festu lákal na sportovní hvězdy i zábavu
Foto: Eva Černíková
Popisek: Paralympionik Jiří Ježek byl hlavní hvězdou uplynulého víkendu

„Včera jsme měli vyjížďku s dětmi a dnes asi třicet kilometrů k rakouským hranicím. Tyhle vyjížďky nebyly tolik o výkonech, jako spíše o tom, že jsem si s lidmi popovídal. Mám radost ze zájmu a je perfektní, že si na Lipně může každý vyzkoušet nejrůznější sporty s těmi, kteří už něco dokázali. Já být dítě, tak si festival hrozně moc užiju,“ pochvaloval si v neděli atmosféru Lipno Sport Festu cyklista Ježek. O vyjížďky s ním byl po oba dva dny velký zájem a na kola usedali desítky cyklistů. Měly zájem i o cenné rady a fígle. „Jsme cyklistický národ a většina z nich už o cyklistice hodně ví. Nejčastěji však všem připomínám nezbytnou přilbu,“ doplnil Ježek.

Desítky plavců se také přihlásily do závodu na lipenské pláži pod Aquaworldem, kde byl hlavní hvězdou paralympionik Arny Petráček. „Je pravda, že trénuju většinou v bazénu, ale ve volné vodě si to nenechám ujít. Navíc jsem na Lipně strávil svoje dětství a tahle akce pro sportovce je hrozně fajn,“ konstatoval Petráček, který zvolil na dvě stě metrů delfína a porazil celou řadu borců. Zrovna tak se vedlo Kateřině Neumannové, která se jako spolupořadatelka zúčastnila sobotního večerního výběhu ke Stezce korunami stromů a zvítězila mezi ženami. Na startu bylo v kouzelné atmosféře dvě stě běžců a běžkyň. „Je pravda, že tahle akce není až tak o vrcholových výkonech, ale to tělo si vždycky vzpomene. Najednou ve mně bouchnou saze, a jak vidím v tom poli vedle sebe nějaké ženské, tak mi to nedá,“ poznamenala Neumannová.


Šárka Kašpárková si také vyzkoušela házet na koš z invalidního vozíčku.

Návštěvníci hráli o víkendu u Lipna také fotbal, stolní tenis, lezli na umělou stěnu, nebo zkoušeli basketbal. ´Při něm mohli potkat i mistryni světa v trojskoku Šárku Kašpárkovou. „Představujeme tady projekt Českého olympijského výboru a každý si tak může vyzkoušet pět disciplín víceboje. Já jsem na stanovišti s basketbalem a testujeme nadané děti i rodiče,“ vysvětlila Kašpárková.

Atmosféru i návštěvnost devítidenní akce si o víkendu pochvalovala také manažerka Lipno Sport Festu Eva Černíková. „Myslím, že už první dva dny ukázaly, že letošní ročník předčí v návštěvnosti i kvalitě dosavadní tři předchozí. Sportovcům začalo přát i počasí, když je kolem dvaceti stupňů a všichni už se těšíme na nadcházející dny, které budou znovu plné sportu i osobností,“ zve všechny na Lipno Černíková.

Lipno Sport Fest na pondělí:

Mezi vrcholy pondělního programu bude patřit cvičení s mistryní světa v aerobiku Denisou Barešovou. Na své si přijdou také inline bruslaři a běžci, které budou mít bezplatné kurzy. Znovu budou otevřené také půjčovny, kde jsou v nabídce i Paddle boardy.

Program na pondělí:

Den s Denisou Barešovou, mistryní světa v aerobiku

10:00 - 17:00  - Půjčovna bruslí, půjčovna koloběžek, půjčovna kol Author, paddleboardy
10:00 - 11:00 - Výuka inline bruslí s lektorem
10:00 - 12:00 - Běžecká škola ČEZ
10:00 - 12:30 - Klub lišáka Foxe – zábavné hlídání dětí
11:00 - 12:00 - Cvičení nejenom pro ženy s Denisou Barešovou
14:00 - 17:00 - Klub lišáka Foxe – zábavné hlídání dětí
15:00 - 16:00 - Výuka inline bruslí s lektorem
16:00 - 17:00 - Cvičení nejenom pro ženy s Denisou Barešovou
17:00 - 17:30 - Rozhovor Kateřiny Neumannové s Denisou Barešovou
17:30 - Divadlo Kvelb - Otesánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…