Psychiatrie v Pardubické nemocnici získá podporu z evropských fondů

18.07.2017 8:38

Více než 220 milionů korun získá Pardubický kraj z Evropského fondu pro regionální rozvoj na vybudování nového moderního pavilonu psychiatrie v Pardubické nemocnici. Uspěl tak se záměrem, který předložil v rámci 54. výzvy z Integrovaného regionálního operačního programu a zařadil se tak mezi osm úspěšných žadatelů.

Psychiatrie v Pardubické nemocnici získá podporu z evropských fondů
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Psychiatrie byla v našem prostředí dlouhá léta tabu, o kterém se de facto nemluvilo. Úroveň služeb, kde se měli léčit pacienti s psychickými problémy, byla často až tragická. Moderní medicína klade na tuto oblast daleko větší nároky a to jak v kvalitě samotné péče, tak prostředí, ve kterém se pacienti pohybují,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Po stavbě moderního pavilonu ve Svitavách přichází na řadu Pardubice, což považuji za velký úspěch, protože se i naše krajská nemocnice dočká moderního psychiatrického pavilonu, který si zaslouží. Díky kvalitně podanému projektu bude rozpočet kraje touto investicí zatížen pouze deseti procenty z celkové částky, což řádově odpovídá 20 milionům korun,“ dodal Netolický.

„Mezi osmičkou podpořených projektů v rámci 54. výzvy týkající se deinstitucionalizace psychiatrické péče patří projekt Pardubického kraje mezi tři největší co do objemu investičních prostředků. Cílem výzvy je zvýšení dostupnosti a kvality psychiatrické péče změnou organizace jejího poskytování a zvýšení úspěšnosti začleňování duševně nemocných do společnosti,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…