Quiche – francouzská klasika!

26.08.2015 12:58

Znáte quiche? Slaný koláč s bohatou náplní je považován za francouzskou klasiku a některý z mnoha druhů quiche najdeme v každém francouzském regionu, od Lotrinsko, přes Provence až po pobřeží Atlantiku. Od září do listopadu si lahodný quiche ze speciální nabídky, která vás zavede do různých koutů Francie, můžete vychutnat ve všech pobočkách francouzského pekařství PAUL.

Quiche – francouzská klasika!
Foto: Pekařství Paul
Popisek: QUICHE kozí sýr

Quiche, tedy koláč z křupavého listového těsta se slanou náplní, patří dnes k typickým představitelům francouzské kuchyně. Možná Vás tedy překvapí, že jeho původ je v sousedním Německu a název quiche je vlastně zkomoleninou německého kuchen, tedy koláč.

Právě z pomezí Francie a Německa, z oblasti Lotrinska, pochází asi nejznámější Quiche Lorraine. Zaujme už vůní, ve které se snoubí lahodná šunka a výrazný sýr. Nezklame samozřejmě ani po ochutnání. Křupavé těsto je plněné bohatou náplní z jemně nakrájené šunky, ementálu a našlehaných čerstvých vajec se smetanou.

Francouzi ovšem křehkému slanému koláči přišli velmi rychle na chuť a obohatili jej o typické prvky své kuchyně. Příkladem je třeba Quiche Ratatouille, naplněný zeleninovou směsí ratatouille, typickou pro oblast Provence. Kromě lilku, cukety, cibule, rajčat a červené papriky, grilované s provensálským kořením a česnekem, je quiche naplněn porcí pravého ementálu a smetanovo-vaječnou směsí.

Sýr nechybí ani v další specialitě, tentokrát jde ovšem o sýr kozí, nazývaný Francouzi jednoduše „chévre“ (tedy koza). Díky lehké stravitelnosti, nízkému obsahu cholesterolu i nezaměnitelné chuti si kozí sýr získává i v Česku stále větší oblibu. Quiche s kozím sýrem a cuketou nabízí vyváženou chuťovou kombinaci výrazného sýra a jemné zeleniny (cuketa a lilek), doplněnou opět vydatnou směsí vajec a lahodné smetany.

Chladné vody Atlantického oceánu jsou domovem oblíbeného lososa, jehož maso je mimo jiné výborným zdrojem zdravých Omega3 mastných kyselin. Právě tuto vynikající rybu najdete v Quiche s lososem, který je naplněný směsí uzeného lososa, špenátu, čerstvých vajec a smetany.  

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…