ŘLP ČR: B4 Consortium vstupuje do SJU

28.01.2016 18:20

V pondělí 25. ledna 2016 podepsali ve Varšavě zástupci poskytovatelů letových navigačních služeb České republiky, Slovenska, Litvy a Polska sdruženi v „B4 Consortium” žádost o členství v SESAR Joint Undertaking (SJU).

ŘLP ČR: B4 Consortium vstupuje do SJU
Foto: ŘLP ČR
Popisek: ŘLP ČR

Během posledního roku ŘLP ČR, s. p., LPS, š. p., Oro Navigacija a PANSA v rámci B4 Consortium připravili přehled projektů, do kterých se chtějí zapojit v rámci vyhlášené nabídky CALL: SESAR2020 IR-VLD WAVE1. Vstup do projektů SESAR 2020 (Single European Sky ATM Research 2020) umožní B4 Consortium být součástí celoevropského výzkumného a inovačního programu v oblasti ATM. V případě úspěšného vstupu do tohoto programu začne B4 Consortium koncem roku 2016 pracovat na jednotlivých projektech s výhledem až do roku 2024. Očekává se, že výsledky těchto projektů spolufinancovaných Evropskou komisí otevřou cestu k důležitým provozním zlepšením ATM systému v Evropě. Magdalena Jaworska, Sergej Smirnov, Jan Klas a Miroslav Bartoš zároveň podepsali dohodu v rámci konsorcia (the Consortium Agreement), která pověřuje PANSU rolí koordinátora B4 Consortium.

SESAR 2020 je inovační a výzkumný program (technologický pilíř Single European Sky), který urychluje tempo změn v oblasti ATM, které jsou v souladu s evropským hlavním plánem pro oblast ATM (ATM Master Plan). Díky účasti v projektu SESAR 2020 se B4 Consortium bude podílet na změnách v oblasti ATM, které jsou realizovány v souladu s cíly SES – významně zvýšit kapacitu vzdušného prostoru a přitom snížit zpoždění letů, snížit náklady poskytovaných služeb ATM pro uživatele vzdušného prostoru, redukovat dopady na životní prostředí a v neposlední řadě zvýšit bezpečnost letového provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…