ROP Jihozápad se zasloužil o více než tisíc kilometrů silnic

05.09.2015 18:35

Regionální operační program NUTS II Jihozápad (ROP Jihozápad) byl jedním z nejúspěšněji čerpaných operačních programů v období 2007–2013. Vyplývá to z nejnovější bilance programu. Do regionu Jihozápad mířil velký objem financí na silnice druhé a třetí třídy, místní komunikace, rekonstrukce kulturních památek a domovů pro seniory.

ROP Jihozápad se zasloužil o více než tisíc kilometrů silnic
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„Poslední finance z ROP Jihozápad příjemci dotací v letošním roce dočerpávají. V létě jsme ještě podepsali nové smlouvy na poskytnutí dotací pro rekonstrukci silnic – místních komunikací v Plzeňském a Jihočeském kraji. Právě oblast podpory rekonstrukce silnic patřila v regionu Jihozápad k nejúspěšnějším,“ uvedl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

Z bilance programu vyplývá, že region Jihozápad postavil díky regionálnímu operačnímu programu více než tisíc kilometrů silnic druhé a třetí třídy, na něž získal více než 6,3 miliardy korun z Evropské unie. Na místní komunikace pak získal více než 1,7 miliardy korun, určených na rekonstrukci či výstavbu 231 kilometrů.

V sociální oblasti pak mířilo do regionu téměř 300 milionů korun na rekonstrukci či výstavbu domovů pro seniory, přičemž jich vzniklo nebo bylo zvelebeno jedenáct. Dalších zhruba 732 milionů korun pomohlo zlepšit stav veřejného prostranství a přes 947 milionů korun podpořilo kulturní památky. Zařízení pro volnočasové aktivity získala dotaci takřka 1,3 miliardy korun.

V rámci ROP Jihozápad bylo v období 2007–2013 předloženo celkem 3430 projektových žádostí v celkové hodnotě vyšší než 54 miliard korun. „K dnešnímu dni evidujeme 867 proplacených projektů za více než 14 miliard korun,“ doplnil Karel Hron, pověřen vedením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…