ROP Jihozápad už vydal více než 9 miliard a umožnil vznik stovek pracovních míst

24.07.2013 9:05

Díky Regionálnímu operačnímu programu regionu soudržnosti Jihozápad (ROP Jihozápad), jehož smyslem je podpora dopravní infrastruktury, rozvoj měst a obcí a cestovního ruchu, do jižních a západních Čech plynulo z Evropské unie už více než 9 miliard korun.

ROP Jihozápad už vydal více než 9 miliard a umožnil vznik stovek pracovních míst
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Přesná částka, vyplacená úspěšným příjemcům dotací, se od roku 2007 do 30. 6. 2013 vyšplhala na 9 241 882 498 Kč, smlouvy na projekty v tomto období dosahují částky 14 942 513 172 korun. „Nejvíce financí mířilo do podpory dopravní infrastruktury – podepsané smlouvy na tuto oblast činí téměř 7 miliard korun, dosud přitom bylo proplaceno více než 3,5 miliard Kč, dále na rozvoj měst a obcí, pro něž byly podepsány smlouvy ve výši téměř 5 miliard korun a proplaceno více než 3,6 miliardy Kč. Pak na cestovní ruch – smlouvy na projekty od roku 2007 do letošního pololetí zde činí více než 2,6 miliard korun a vyplacené dotace více než 1,7 miliard korun,“ řekla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Michaela Šímová.

Projekty pomohly během let 2007 – 2013 (k 29. 5. 2013) vytvořit 326 nových pracovních míst, na základě smluv jich je zajištěno dokonce 585. Zaměstnáno bylo přitom 227 žen (smluvně zajištěno 384 pracovních úvazků pro ženy) a 99 mužů (smluvně 201).

„Jsme rádi, že díky programu byla podpořena řada staveb občanské vybavenosti. V jižních Čechách jde například o modernizaci a přístavbu plaveckého bazénu v Jindřichově Hradci, rekreační areál města Blatná, přístavbu a rekonstrukci operačních sálů JIP Nemocnice Strakonice. V oblasti cestovního ruchu pak přispěly například k záchraně gotického hradu v Soběslavi,“ řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

V Plzeňském kraji dotace napomohly novostavbě Divadla Jízdecká v Plzni, Relax centru Štruncovy sady v Plzni, rozšíření a modernizace 25. Základní školy v Plzni nebo dostavbě klatovské nemocnice. „Významně také přispěly k modernizaci dopravní infrastruktury, například vybudování městského okruhu Domažlická - Křimická v Plzni, modernizaci silnic II. a III. třídy v Jihočeském a Plzeňském kraji nebo nákupu moderních železničních vozidel a tramvají,“ doplnil Ivo Grüner, předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…