ROP Severovýchod uzavřel proplácení dotací! Poslední peníze odešly Moravské Třebové

01.06.2016 21:10

Právě dnes první červnový den odešlo posledních 750 tisíc korun z Regionálního operačního programu (ROP) Severovýchod na účet města Moravská Třebová, které tak získalo poslední část dotace na projekt Cesta od renesance k baroku. V tuto chvíli tak už žádný z příjemců u všech 751 projektů, jež prošly úspěšně schvalovacím procesem, na dotace nečeká.

ROP Severovýchod uzavřel proplácení dotací! Poslední peníze odešly Moravské Třebové
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„Tímto krokem byla učiněna první pomyslná tečka za ROP Severovýchod. Nyní nastává etapa uzavírání programu, kdy dojde k jeho vyhodnocení a samozřejmě také budou i nadále probíhat kontroly projektů, u nichž ještě stále běží období takzvané udržitelnosti,“ uvedla Lenka Vašátková, ředitelka Úřadu Regionální rady Severovýchod.

Již nyní je jasné, že ROP Severovýchod bude patřit k úspěšným operačním programům. Nevyčerpaná část financí z evropských zdrojů bude minimální.
„V tuto chvíli se data zpracovávají, nicméně podle odhadu bude nevyčerpaná část nižší než půl procenta vyčleněné alokace, která byla zhruba 18 miliard korun,“ doplnila ředitelka.

ROP Severovýchod za dobu své existence podpořil 751 projektů, které pomohly rozvoji obcí a měst, cestovního ruchu, modernizaci dopravní infrastruktury anebo rozvoji školství, zdravotnictví či sociální oblasti. Celkem však žadatelé předložili 1 422 projektů o celkovém objemu přesahujícím 40 miliard korun, což představuje více než dvojnásobek vyčleněných financí. Hodnotícím a schvalovacím procesem jich nakonec úspěšně prošla a dotaci obdržela zhruba polovina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…