ROP Severozápad rozdělí další miliony

22.01.2015 11:49

Na konci ledna vyhlásí ROP Severozápad nové výzvy. Mezi žadatele bude rozděleno přes 600 milionů korun. Rozhodl o tom Výbor Regionální rady, který mimo jiné schválil projekty z podzimních výzev. Dotace získá i Karlovarský kraj.

ROP Severozápad rozdělí další miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Více než 920 milionů korun rozdělí mezi projekty z podzimních výzev ROP Severozápad. Karlovarský kraj získá prostředky na centralizaci nemocnice v Karlových Varech a na lineární urychlovač pro chebskou nemocnici. Podpořeny budou i projekty jeho příspěvkových organizací, které byly neméně úspěšné.

ROP Severozápad plánuje v závěru ledna ještě vyhlášení dalších pěti výzev, v rámci kterých budou moci žadatelé získat více než 600 milionů korun. Výzvy se budou týkat oblastí podpory 1.1 – Podpora rozvojových pólů regionu – IPRM I. (Karlovy Vary), 1.1 – Podpora rozvojových pólů regionu – IPRM III. (Ústí nad Labem), 1.2 – Podpora revitalizace a regenerace středních a malých měst, 1.3 – Infrastruktura v oblasti rozvoje lidských zdrojů a 2.2 – Investice pro zlepšení fyzické infrastruktury.

Poslední výzvy budou mít přísnější podmínky než ty předešlé. V době podání projektové žádosti musí mít žadatelé například zahájeno výběrové řízení na dodavatele. Zároveň se bude muset jednat o jednoetapové projekty a u některých bude omezena maximální a minimální výše celkových způsobilých výdajů. Více informací naleznete na internetových stránkách ROP Severozápad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…