ROP Střední Čechy schválil 32 projektů z oblasti veřejné dopravy, cestovního ruchu i sociální

20.12.2013 11:26

Výbor regionální rady Střední Čechy (VRR) v čele s hejtmanem Středočeského kraje Josefem Řihákem na svém dnešním zasedání schválil 32 projektů v celkové hodnotě 423 miliónů korun.

ROP Střední Čechy schválil 32 projektů z oblasti veřejné dopravy, cestovního ruchu i sociální
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

V rámci výzvy č. 71 Udržitelné formy veřejné dopravy doporučil výbor regionální rady financovat z evropských peněz 13 projektů za celkem 95,8 milionů korun. „Nové cyklostezky mohou očekávat obyvatelé Příbrami, Kolína, Benátek nad Jizerou, obce Karlík, Vraného n/V, Tuchlovic, Horoušan nebo Hýskova,“ uvedl hejtman Josef Řihák a dodal: „k dalším úspěšným projektům patří i rekonstrukce a výstavba nových autobusových zastávek v Kralupech n/V, Mělníku, Novém Strašecí a v dalších obcích u Prahy.“

Ve výzvě č. 72, která je zaměřena na veřejnou infrastrukturu a služby cestovního ruchu, výbor regionální rady schválil 10 projektů v celkové hodnotě 102 milionů korun. K největším projektům, které byly vybrány v této oblasti, patří rekonstrukce zámku Rataje nad Sázavou nebo vybudování nového informačního centra v Dolních Břežanech.

„Za velmi důležité rozhodnutí dnešního jednání výboru regionální rady rozhodně považuji schválení šesti projektů na vybudování mateřských škol. V tomto případě se jedná o 69 milionů korun. Na novou či zrekonstruovanou školku se proto již nyní mohou těšit rodiče i děti z měst Králův Dvůr, Beroun, Kutná Hora, Poděbrady, Příbram a Říčany,“ řekl hejtman.
Díky penězům z Evropské unie ve výši 87 milionů korun bude také dokončena dostavba Domova pro seniory v Uhlířských Janovicích, kde se zvýší počet lůžek ze stávajících 24 na 154.

V oblasti dopravy se podařilo schválit projekt rekonstrukce silnice mezi obcemi Nehvizdy a Mochov (dotace 52 mil. Kč) a oprava mostu přes Litavku v Příbrami (dotace 17 mil. Kč).

Vzhledem ke změně kurzu koruny vůči euro mohl Výbor regionální rady Střední Čechy vyhlásit i dvě nové výzvy na volnočasové aktivity s celkovou alokací 115 milionů korun. Tyto výzvy budou vyhlášeny od 27. prosince 2013 do 25. března 2014. Žadatelé v nich budou moci předkládat projekty na dětská hřiště, kulturní sály, divadla, prostory pro volnočasové aktivity apod. Podrobné informace na webové adrese: www.ropstrednicechy.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…