ROPID: Integrace Kladenska odstartuje 26.srpna

06.07.2017 13:23

K termínu 26. 8. 2017 se připravuje významné rozšíření systému Pražské integrované dopravy do oblasti Kladenska. Na jednu jízdenku tak bude možné cestovat nejen pražskou MHD a vlakem, ale také všemi autobusovými linkami mezi Prahou a Kladnem, Kladnem a Slaným, celou MHD v Kladně i dalšími doplňkovými regionálními spoji. Linky mezi Prahou a Slaným, jakožto i další linky v této oblasti, budou integrovány v dalších etapách v průběhu roku 2018.

ROPID: Integrace Kladenska odstartuje 26.srpna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Díky Tarifu Pražské integrované dopravy lidé výrazně ušetří zejména při pravidelném dojíždění mezi Kladnem a Prahou. Navíc ušetří za pražský úsek, pokud již vlastní předplatní jízdenku pro Prahu. S jízdenkami PID bude také možné přestupovat na kladenskou MHD bez dalšího doplácení. Při cestách mezi Prahou a Kladnem bude platit jízdenka PID ve všech autobusových linkách i na železnici. Už nebude záležet, s jakým dopravcem jedete.

Praha – Kladno

V systému PID budou nově zahrnuty veškeré autobusové linky mezi Prahou a Kladnem. Na páteřní polorychlíkovou linku 300 mezi Nádražím Veleslavín a Kladnem přes Buštěhrad budou nově nasazeny kapacitní kloubové autobusy. Nejrychlejší spojení mezi Prahou a Kladnem zajistí rychlíkové liny 330 a 399, které budou také ukončeny na Nádraží Veleslavín. A z Veleslavína pojede i zastávková linka 322, která také jako náhrada stávající linky A22 obslouží všechny obce na trase mezi Prahou a Kladnem (Kněževes, Středokluky, Makotřasy, Lidice, Buštěhrad a Hřebeč) včetně zajíždění na ruzyňské letiště. Ze Zličína pojede do Kladna linka 324 nahrazující stávající linku A24. Doplňkové alternativní spojení do Prahy zajistí prodloužená linka 350, která pojede přes Okoř a Roztoky na Vítězné náměstí. Přímé spojení se Zličínem nabídne také linka 626 vedená přes Hřebeč nebo Přítočno do Jenče, kde bude přímo propojena s linkou 306 na Zličín.

V Kladně budou linky 300, 324 a 399 vedeny až do Rozdělova, linka 330 pojede do Švermova a vybranými spoji dokonce až do Smečna, linka 322 bude ukončena na Autobusovém nádraží. Linky 324 a 399 pojedou zadem přes kročehlavské sídliště, linka 330 zas obslouží oblast starých Kročehlav. Přes Sítnou pojede většina pražských linek (300, 322, 324 a 399). Prodloužená linka 350 bude ukončena hned na okraji kročehlavského sídliště u obchodního centra OAZA, linka 626 z Jenče, propojená s linkou 306 ze Zličína pojede přes centrum na Autobusové nádraží.

MHD Kladno

Jízdenky PID budou nově platit také na všech linkách kladenské MHD. Současně s integrací budou tyto linky přečíslovány, pro snadnou zapamatovatelnost jim až na výjimky zůstane stejná koncová číslice. Například linka 1 bude nově označena jako 601 atd. Většina tras stávajících linek MHD se však nemění. Stávající linka 7 (nově 607) bude doplněna o spoje do Třebichovic a o víkendu už nepojede na Havlíčkovo náměstí (tyto spoje nahradí linka 602). Linka 17 (nově 617) bude doplněna o spoje linek A36 a A47 do Slaného a Mělníka.

Kladno – Slaný

Páteřní spojnicí mezi Kladnem a Slaným zůstává původní linka MHD Kladno č. 9, nově pod číslem 609, která vede přes Vinařice a Třebichovice a v Kladně jede až do Kročehlav. Další základní linkou mezi Kladnem a Slaným bude 612, nahrazující dnešní linku A12 vedenou přes Pchery a Knovíz. Tu doplní ještě linka 622 zajíždějící také do Zvoleněvsi a Žižic. Obě linky pojedou v Kladně z Náměstí Svobody. Přes Smečno pojede do Slaného linka 608 začínající na Autobusovém nádraží a vedená přes Rozdělov. Tu do Smečna doplní také linky 330 a 607 přes Libušín. Doplňkové spojení mezi Kladnem a Slaným nabídne linka 617 vyjíždějící od kladenského vlakového nádraží přes Vinařice, Libušín a Smečno s pokračováním do Velvar a Mělníka.

Ostatní regionální linky

Spolu s integrací Kladenska bude do systému PID zapojeno také několik dalších regionálních linek. Stávající linka 306 ze Zličína do Jenče bude nově propojena s linkou 626 (bez nutnosti přestupu), která nahradí dnešní linku A26 vedenou přes Dobrovíz a Hřebeč nebo Přítočno do Kladna a v úseku mezi Jenčí a Hostouní nahradí také dnešní spoje linky 306. Dnešní linka 319 bude prodloužena o školní spoje linky A28 do Unhoště. Linka 323 v trase Praha, Nádraží Veleslavín – Koleč (náhrada za linku A23) doplní linku 322 v Kněževsi a Středoklukách pro spojení s metropolí. Spojení mezi Okoří a Kladnem zajistí jednak prodloužená linka 350, vedená k obchodnímu centru OAZA, a také linka 624 nahrazující dnešní linku A52. Linka 620 nahradí dnešní linku A50 mezi Kladnem a Kralupy nad Vltavou. Nová linka 621 mezi Kladnem a Velvary nahradí dnešní linky A48, 220060 a 220084. V Zákolanech doplní linku 323 ve směru na Prahu také nově trasovaná linka 456 ze Slaného přes Zákolany a Holubice do Libčic nad Vltavou, kde bude možné přestoupit na vlak do Prahy. Noční linka 954 bude prodloužena z Okoře do Velkých Číčovic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…