ŘSD: Odmítáme, aby produkční hodnotili, kdo je nebo není dostatečně zodpovědný

27.11.2016 12:16

Produkční pořadu Otázky Václava Moravce zakazují vystoupit zástupci Ředitelství silnic a dálnic k tématu dostavby dálnice D8.

ŘSD: Odmítáme, aby produkční hodnotili, kdo je nebo není dostatečně zodpovědný
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Produkce pořadu zdůvodňuje svůj zákaz tím, že vyslaný zástupce ŘSD není dostatečně zodpovědný za dálniční stavby. Vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí ŘSD Jan Rýdl je připravený na plánovanou diskusi a pověřen generálním ředitelem ŘSD účastí v pořadu. O tomto pověření a potvrzení účasti zástupce ŘSD byla produkce pořadu dopředu informována. Pokud jde o věcnou diskusi, pak nevidíme jediný racionální důvod, proč vystoupení v pořadu zakazovat konkrétnímu zaměstnanci ŘSD nebo si klást dodatečné podmínky a hrozit, že produkce ponechá židli ve studiu prázdnou a moderátor uvede, že ŘSD se odmítlo pořadu zúčastnit. Stejně tak nekorektní je avizovat pozvání generálního ředitele ŘSD, který účast v pořadu nepotvrdil.

S takovým bezprecedentním přístupem produkce nemůžeme souhlasit a odmítáme, aby produkční hodnotili, kdo je nebo není dostatečně zodpovědný či snad zda někdo za ŘSD může nebo nemůže veřejně vystupovat. Dopředu jsme uvedli, že v daném termínu se všichni zaměstnanci přímo zapojení do dokončení a zprovoznění D8 nemohou pořadu účastnit a nabídli jsme alternativní termín. Česká televize tento návrh neakceptovala a trvala na tom, že téma D8 bude vysílat právě v neděli 27. listopadu. Proto je Jan Rýdl připraven plnohodnotně zastoupit generálního ředitele ŘSD v pořadu Otázky Václava Moravce a věcně a srozumitelně divákům vysvětlit realizaci stavby D8 0805 Lovosice - Řehlovice, což dělá v posledních týdnech opakovaně pro jiné zpravodajské a publicistické pořady České televize. Produkce OVM si samozřejmě může vybírat hosty, ŘSD ale má mít možnost zvolit si v danou chvíli vhodného zástupce, který bude instituci reprezentovat.

K tématu D8 byla v tomto týdnu uspořádána prohlídka stavby pro zástupce médií, generální ředitel ŘSD v pondělí odpovídal na dotazy novinářů k dostavbě, ve čtvrtek ve 12 hodin k tématu hovořil živě v rozhovoru pro Radiožurnál a účastnil se v pátek ranního vysílání ČT 24, kde taktéž popisoval stav prací, které vedou k otevření zbývající části dálnice 17. prosince. Žádná jiná stavba nebyla v poslední době tak sledována a rozhodně se nevyhýbáme odpovídání na jakékoliv dotazy. Generální ředitel i další zástupci ŘSD jsou připraven se Otázek Václava Moravce zúčastnit v jiném termínu. Nemohou být ale produkcí nuceni, aby se dostavili v jednom jediném datu bez možnosti domluvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…