ŘSD: Příprava stavby dálnice D3 zdárně pokračuje

20.01.2016 16:20

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera a generální ředitel ŘSD Jan Kroupa jednali se starosty obcí a měst dotčených výstavbou dálnice D3 ve Středočeském kraji o pokračování příprav této stavby.

ŘSD: Příprava stavby dálnice D3 zdárně pokračuje
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa poděkoval Středočeskému kraji za vymezení dálnice D3 v Zásadách územního rozvoje a shrnul současný stav příprav: „V současné době probíhá příprava dokumentů potřebných pro vydání územního rozhodnutí, o které požádáme v příštím roce. Dále také pokračuje diskuse se zástupci obcí o přesném vedení trasy dálnice. Výkupy pozemků začnou po vydání územního rozhodnutí“.

„Pro Středočeský kraj je výstavba dálnice D3 jednoznačnou prioritou. Jsem rád, že se nám v červenci minulého roku podařilo schválit aktualizaci Zásad územního rozvoje, ve kterých je již vymezen koridor dálnice D3. Chceme se co nejaktivněji podílet na přípravách této stavby a maximálně podporovat její zahájení v co nejkratším termínu,“ uvedl hejtman Miloš Petera.

Jednání, jehož závěrem byla všeobecná shoda na současném postupu přípravných prací, svolal Spolek pro výstavbu D3 a R4. Hejtman Miloš Petera v této souvislosti jednal s vedením spolku o tom, že by Středočeský kraj měl mít zástupce v dozorčí a správní radě, aby se mohl aktivněji podílet na přípravách jedné z nejvýznamnějších dopravních staveb v kraji.

Budoucí dálnice D3 bude spolu s dálnicí D8 součástí významného celoevropského koridoru, který spojuje Švédsko s Řeckem v délce přes 3 000 kilometrů. Zásadní význam má ale i z hlediska České republiky a Středočeského kraje. „Vybudováním dálnice D3 dojde k významnému poklesu dopravy na dálnicích D1 a D5,“ připomněl hejtman Petera.

Stávající koridor dálnice je tvořen pěti úseky: Praha – Jílové, Jílové – Hostiradice, Hostiradice – Václavice, Václavice – Voračice a Voračice – Nová Hospoda. V rámci jednotlivých úseků se počítá s vybudováním osmi tunelů a jedenácti mimoúrovňových křižovatek. Výstavba by měla stát 57 miliard korun. Spolu s dálnicí D3 bude nezbytné uvést do provozu i další související stavby jako Václavickou spojku nebo tunel Prostřední vrch. ŘSD souběžně s přípravou stavby dálnice D3 pracuje i na vylepšení stávající komunikace I. třídy č. 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…