ŘSD: V rámci přípravy dálnice D52 - obchvatu Mikulova proběhlo veřejné projednání

14.08.2017 13:24

Ve středu 9. srpna se v Mikulově uskutečnilo veřejné projednání v rámci pokračování územního řízení o umístění stavby dálnice D52 - obchvat Mikulova.

ŘSD: V rámci přípravy dálnice D52 - obchvatu Mikulova proběhlo veřejné projednání
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Tento správní úkon byl nařízen stavebním úřadem Mikulov pro účely finálního shromáždění námitek účastníků a připomínek veřejnosti k záměru této etapy D52, která by jako první měla začít umazávat časové manko realizace dálničního propojení Brno - Vídeň na české straně. Žádný se spolků, který dlouhodobě blokuje výstavbu této dálnice, na jednání nedorazil.
S ohledem na prioritu předmětné akce se ústního jednání zúčastnili kromě dotčených odborů MěÚ Mikulov i zástupce investora, ředitel Závodu Brno ŘSD ČR a zástupci projektanta - společnosti PK OSSENDORF s.r.o.

Přestože je stavba dálnice D52 v letitém hledáčku některých nevládních organizací a občanských spolků, žádný z nich se tohoto veřejného projednání nezúčastnil. Jejich absence na jednání, sloužícího zejména k projednání konkrétních námitek k výstavbě dálnice, dokládá, že jejich zájmem je spíše formalistické napadání záměru stavby, jejích podkladů a jednotlivých úkonů, vedoucích ke zdržení výstavby dálnice.

Nezájem těchto spolků a sdružení o možnost věcného projednání a předání relevantních informací je zvláště zarážející s ohledem na množství a pestrost námitek, kterými celý proces přípravy dálnice neustále napadají.

Stavba 5206 v úseku Obchvatu Mikulova je jednou ze šesti v současné době připravovaných etap D52 z Pohořelic ke státním hranicím s Rakouskem, délka této etapy je 3,9 km, odhad stavebních nákladů činí 1 879 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…