ŘSD instaluje ve spolupráci s Policií ČR bezpečná svodidla pro motorkáře

30.04.2015 7:34

Ředitelství silnic a dálnic se tímto krokem snaží snížit počet dopravních nehod, případně alespoň zmírnit jejich následky. Svodidla byla instalována v loňském roce v Moravskoslezském kraji v úseku silnice I/11.

ŘSD instaluje ve spolupráci s Policií ČR bezpečná svodidla pro motorkáře
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„V úseku, kde byla svodidla instalována, naštěstí prozatím nebyla zaznamenána dopravní nehoda. Svodidlo má svým vzhledem mimo jiné i preventivní psychologické působení, kde si účastníci silničního provozu dávají podvědomě větší pozor,“ konstatuje generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Jedná se o jednostranné svodidlo úrovně zadržení H1 pro silnice, doplněné o velkou spodní pásnici, který má ochránit účastníka případné dopravní nehody proti podjetí pod základní svodnici a nárazu do sloupku svodidla.

Případná další realizace bezpečných svodidel bude probíhat na základě podnětů Policie ČR a jiných odborných institucí ohledně zvýšení bezpečnosti motorkářů v rizikových úsecích. Policie ČR užití těchto úprav podporuje.

Ze statistik PČR vyplývá, že za rok 2014 došlo na území ČR vlivem dopravních nehod k usmrcení 75 řidičů motocyklů a 9 spolujezdců na motocyklu.

„Společnou snahou policie s ŘSD je vytváření bezpečného dopravního prostoru. Cílem je postupná přestavba silniční sítě na principech tzv. samovysvětlující a odpouštějící pozemní komunikace, kdy chyby řidiče nesmí být zaplaceny smrtí.“ dodává tiskový mluvčí PČR kpt. Bc. Jozef Bocán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…