ŘSD podepsalo s ČKP dohodu o spolupráci při odstraňování překážek na dálnicích D4 a D7

07.02.2017 12:59

Ředitelství silnic a dálnic podepsalo s Českou kanceláří pojistitelů (ČKP) dohodu o spolupráci při odstraňování překážek na dálnicích D4 a D7. Účelem dohody je průběžné odstraňování překážek provozu na dálnicích a tím umožňování jejího bezpečného užívání účastníky silničního provozu.

ŘSD podepsalo s ČKP dohodu o spolupráci při odstraňování překážek na dálnicích D4 a D7
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

ČKP spolu se svými členskými pojišťovnami a jejich smluvními asistenčními společnostmi provozuje v rámci podílení se na předcházení vzniku škodných událostí v provozu na pozemních komunikacích Nehodové centrum pojišťoven (NCP). Jedná se o systém, který zajistí motoristovi přístup k předplaceným asistenčním službám od pojišťovny, i pokud si sám není schopný zavolat odtah vozidla, přičemž náklady spojené s odtahem jsou hrazeny v rámci předplacených asistenčních služeb z pojištění nepojízdného vozidla. Prostřednictvím NCP lze zajistit odtah nepojízdného vozidla i v situacích, kdy vozidlo tvořící překážku v silničním provozu nemá sjednané asistenční služby (např. nepojištěná nebo cizozemská vozidla).

Plnění předmětu dohody a ostatní případné úkony s tím související jsou mezi objednatelem a zhotovitelem bezúplatné.

Jedná se o pilotní projekt, pro který byly vybrány dálnice D4 a D7. V případě, že se spolupráce osvědčí, může dojít k jejímu rozšíření i na další dálnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …