ŘSD upozorňuje na uzavření pravého jízdního pásu (směr Vyškov) v km 204 až 211 na D1

25.07.2015 16:09

V termínu od soboty 25. 7. 2015 do úterý 4. 8. 2015 bude v souladu letošním plánem oprav dálniční sítě probíhat navazující etapa rekonstrukce vozovky dálnice D1 v km 204,6 – 210,0. Z důvodu úplné uzavírky pravého jízdního pásu ve směru na Vyškov není možno zachovat současné vedení dopravy, které umožňuje jízdu ve dvou jízdních pruzích v každém směru.

ŘSD upozorňuje na uzavření pravého jízdního pásu (směr Vyškov) v km 204 až 211 na D1
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Doprava bude vedena v následujícím režimu:

- 2 jízdní pruhy směr Brno
- 1 jízdní pruh směr Vyškov

Vedení dopravy:

Ve směru na Vyškov je doprava od km 203,660 svedena do pravého jízdního pruhu, ze kterého je převedena přejezdem středního dělicího pásu do protisměrného pásu. Takto doprava pokračuje v režimu 2 + 1 (2 jízdní pruhy směr Brno, 1 jízdní pruh směr Vyškov) až do km 210,930 kde je jízdní pruh z protisměrného pásu převeden zpět do pravého jízdního pásu. Nejvyšší dovolená rychlost je stanovena na 80 km/h. Nájezd a výjezd na odpočívku Rohlenka, vpravo (km 206,900) je uzavřen. Nájezd a výjezd v MÚK Holubice (EXIT 210) je umožněn v plném rozsahu.

Ve směru na Brno je doprava od km 211,565 svedena ve dvou pomocných jízdních pruzích do pravé části jízdního pásu, a takto pokračuje v režimu 2 + 1 (2 jízdní pruhy směr Brno, 1 jízdní pruh směr Vyškov) až do km 203,760, odkud je doprava vedena již bez přechodného dopravního omezení. Nejvyšší dovolená rychlost je stanovena na 80 km/h, přičemž do levého pomocného pruhu je zákaz vjezdu vozidel, jejich okamžitá šířka přesahuje 2,2 m. Nájezd a výjezd v dotčených křižovatkách a na odpočívku Rohlenka, vlevo (km 206,900) je umožněn v plném rozsahu.

S ohledem na vysoké intenzity dopravy v tomto úseku proto upozorňujeme, že po dobu uzavírky bude existovat vysoké riziko vzniku kolon, a to zejména ve směru na Vyškov.

Důvodem úplné uzavírky pravého jízdního pásu je pokládka obrusné vrstvy na opravovaném úseku a s tím spojené dokončovací práce. Práce budou probíhat nonstop s výjimkou nočních hodin, neboť obrusnou vrstvu nelze z důvodu dodržení požadavku na rovinatost vozovky pokládat v noci.

Oproti současnému stavu není rovněž možno zachovat výjezdovou a nájezdovou větev k odpočívce Rohlenka.

Na základě výše uvedeného proto doporučujeme všem řidičům, kteří mají možnost se inkriminovanému úseku vyhnout, aby svou cestu důkladně naplánovali a využili jiných odlehčovacích tras, např. po silnici č. II/430, či po jiných vzdálenějších odklonech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…