RWE: Na karlovarském festivalu se jezdí na CNG

01.07.2013 14:43

Již sedmým rokem jezdí nejen návštěvníci Filmového festivalu v Karlových Varech CNG autobusy. Zdejší dopravní podnik totiž sází na stlačený zemní plyn.

RWE: Na karlovarském festivalu se jezdí na CNG
Foto: red
Popisek: RWE

Dnes provozuje 20 CNG autobusů a od roku 2007 s nimi postupně najel 3,5 milionů kilometrů. To odpovídá spotřebě 1,33 milionu kg CNG. Od roku 2010 je zde v provozu i vyhlídkový autovláček s pohonem na CNG, který rozváží filmové diváky po centru Karlových Varů a ročně ujede téměř 12 tisíc km.
 
„RWE od roku 2007 provozuje v Karlových Varech CNG plnicí stanici a finančně jsme podpořili i nákup všech 20 CNG autobusů,“ říká Pavel Bartl, jednatel společnosti RWE Energo. „Se stávající podporou CNG budeme samozřejmě pokračovat i nadále. Je naprosto logické, že tento mimořádně ekologický pohon patří právě do centra lázeňského města,“ doplňuje Pavel Bartl.
 
„Vyhodnotíme-li celou dobu provozu našich autobusů s pohonem na CNG, můžeme konstatovat, že úspora na jeden ujetý kilometr, v porovnání s cenou a spotřebou nafty, dosahuje přibližně 2,45 Kč/ km,“ říká Pavel Bohánek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary.
 
V příštích letech počítá městský dopravní podnik s dalším rozvojem a obnovou CNG vozového parku. Ten se rozrůstá o 2-3 CNG autobusy ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…