RWE bude v Odoleně Vodě dodávat teplo do roku 2028

20.07.2013 10:40

RWE zůstává provozovatelem teplárenské soustavy v Odoleně Vodě. Dodávky tepla RWE Energo bude ve městě zajišťovat následujících 15 let, nájemní smlouva byla prodloužena do 31. 12. 2028. Uzavřený kontrakt ukládá RWE povinnost dokončit rekonstrukci centrálního zasobování teplem (CZT).

RWE bude v Odoleně Vodě dodávat teplo do roku 2028
Foto: red
Popisek: RWE

„Těší nás, že RWE  zůstane i nadále partnerem Odoleny Vody v dodávkách tepla. Do rekonstrukce městského teplárenské soustavy jsme v minulých letech investovali už přes sto milionů korun a další modernizaci připravujeme. Tyto investice obyvatelům města v příštích letech zajistí spolehlivé dodávky tepla za přijatelnou cenu,“ řekl Viktor Kalina, jednatel a COO RWE Energo.

„RWE Energo v našem městě již 15 let spravuje CZT a zajišťuje dodávky tepla a teplé užitkové vody. To, že jsme se rozhodli ve spolupráci pokračovat a uzavřeli nájemní smlouvu na kotelnu a rozvody na dalších 15 let, je vyjádřením oboustranné spokojenosti s touto službou. Firma se mimo jiné zavázala k investicím, které umožní ve městě zajistit dokončení kompletní výměny zastaralého potrubí na tepelné soustavě. Věříme, že spolupráce do dalších let bude úspěšně pokračovat,“ řekla Dita Výborová, starostka města Odolena Voda.

Rekonstrukce systému CZT v Odoleně Vodě má za sebou již dvě etapy, do kterých RWE vložila 70 milionů korun. V loňském roce navíc společnost ve městě zprovoznila novou kogenerační jednotku za více než 30 milionů korun. Na základě povinností vyplývajících z nájemní smlouvy nyní RWE Energo připravuje další modernizaci tepelných rozvodů. Práce budou zahajeny ve 3. čtvrtlení  letošního roku, rekonstrukce má být dokončena v prvním pololetí roku 2014.

RWE Energo pro město provozuje tepelné hospodářství na klíč a ročně mu dodává 50 000 GJ tepla prostřednictvím 2,4 km bezkanálového vedení a 35 objektových předávacích stanic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …