RWE přináší další výhody k programu Nová zelená úsporám

03.08.2013 20:32

V programu Nová zelená úsporám mohou poprvé zažádat o dotaci i majitelé rodinných domů, kteří chtějí vyměnit neekologický kotel na tuhá paliva za efektivnější plynový zdroj.

RWE přináší další výhody k programu Nová zelená úsporám
Foto: red
Popisek: RWE

Novou možností je přechod na plynové kondenzační kotle. RWE se proto rozhodla motivovat zájemce speciálním balíčkem výhod, který zahrnuje atraktivní bonusy pro nové zákazníky, výhodnou cenu zemního plynu s garancí dvojího snížení a 15% slevu na kondenzační kotle od firmy Viessmann.

„Dosud nikdy nebylo tak výhodné připojit se k zemnímu plynu. Ve spolupráci s renomovaným německým výrobcem kotlů Viessmann jsme připravili speciální balíček výhod jako nadstavbu k programu Nová zelená úsporám. Nabídkou chceme motivovat k přechodu na ekologický zemní plyn majitele domů, kteří mají zavedený plyn, ale přípojku nevyužívají. Takzvaných mrtvých přípojek evidujeme v distribuční síti 300 tisíc,“ řekl Tomáš Varcop, obchodní ředitel skupiny RWE.

Do programu Nová zelená úsporám se mohou zapojit vlastníci domů, kteří současně s výměnou kotle provádějí zateplení. Při celkovém zateplení nemovitosti mohou žadatelé získat dotaci na nový kotel až 18 000 Kč. O dotaci na výměnu kotle ovšem mohou požádat i ti, kteří otázku zateplení aktuálně neřeší. Pokud žádají o výměnu kotle do již zatepleného domu, činí dotace 15 000 Kč.

„Lidé, kteří se o dotaci na nový kotel budou zajímat, se mohou obrátit na libovolného autorizovaného prodejce kotlů Viessmann. Odborná topenářská firma jim poradí a také pomůže s vyplněním žádosti. Jedná se o mimořádnou příležitost získat velmi výhodně špičkový úsporný kotel. Z praxe máme ověřeno, že naše kondenzační kotle sníží spotřebu plynu až o 30 procent oproti starým plynovým kotlům,“ řekl Pavel Toman, vedoucí zastoupení Viessmann ČR.

„Pokud sečteme dotaci na nový kotel od programu Nová zelená úsporám 2013 a bonusy, jež poskytuje balíček výhod od RWE a Viessmann, může výsledná sleva dosáhnout téměř 25 000 Kč. To je skoro polovina nákladů na pořízení a instalaci nového kotle. K tomu je třeba připočíst aktuální výhodné ceny zemního plynu a jistotu, že garantujeme jejich další pokles v příštích dvou letech,“ doplnil Varcop.

Výhodou zemního plynu je, že při spalování produkuje minimum zplodin. To je přínosné zejména v oblastech s vyšším stupněm znečištění, případně pro majitele domů v údolních oblastech. Poté, co RWE na jaře snížila cenu zemního plynu o 10 % a zároveň připravila pro zákazníky tarify, které garantují, že se cena zemního plynu nezvýší, ale naopak se v následujícím roce ještě sníží, poptávka po vytápění plynem výrazně stoupla.

Detailní informace o nabídce lze najít na internetových stránkách www.rwe.cz a www.setrimenergii.cz, na infolince a v zákaznických centrech RWE. Informace o programu Nová zelená úsporám 2013 jsou k dispozici na oficiálním webu www.nzu2013.cz. S dotazy je možné se obrátit na bezplatnou infolinku programu 800 260 500 nebo na emailovou adresu info@sfzp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…